22 juni 2019

Door Verbruggen - 23-06-2019 06:25

22 juni 2019

 

Wat een rustige plek om wakker te worden. De eekhoorntjes liepen over ons dak. Onze wekker liep om 7 uur af. Rustig opstaan en aankleden. Rond 10 voor 8 zijn we vertrokken richting het dorp Powell River. Al vrij snel zag Marieke een hertje en daarna kwamen op de plek waar gisteren de beren zaten en ook vandaag zat er nog eentje. We zijn er rustig voorbij gereden. Later op de weg moesten we eventjes stoppen voor een hertje dat over wilde steken. Eenmaal in het dorp zagen we een grote winkel, maar veel keuze aan broodjes was er op dit tijdstip nog niet. We hebben bij de winkel buiten ontbeten en zijn daarna vertrokken naar Inland Lake Provincial Park. Om 10 uur zijn we begonnen aan een rustige wandeling van maar liefst 13 km. Al vrij snel schrok Marieke, want ze zag een slang. Papa en Rianne lachte haar uit en geloofde haar niet. Maar nog geen 5 meter later zagen ook zei een slang kruipen. Ook deze hebben we op de foto gezet, want we zijn er echt heel erg veel tegen gekomen tijdens onze wandeling. Ook zijn we vaak gestopt op even van het uitzicht te genieten. Rond half 1 waren we ongeveer op de helft van onze wandeling. We stopte bij een bankje om ons broodje op te eten. We hadden het fototoestel op het statief gezet om een foto van ons samen te maken. Net toen de camera een foto maakte klonk er enorm kabaal van een beest langs ons. Nu staan we alledrie erg grappig op de foto. Even later zagen we ook nog eens een mooie kikker voor ons zitten. Hij bleef goed zitten, dus ook hier hebben we foto’s van. Het laatste stukje is altijd het zwaarst en we waren dan ook blij dat we om kwart voor 3 eindelijk klaar waren met onze wandeling, moe maar voldaan gingen we verder. We zijn een keertje gestopt bij een meertje en 2 keer bij de zee. Op onze volgende stop hebben we heerlijk een even op een bankje gezeten. Even lekker uitrusten. Van rusten worden we wel moe, dus zijn we om kwart over 4 weer verder gereden. We vonden een midgetgolfbaan en hebben hier gezellig samen een spelletje gespeeld. Papa won, Rianne werd tweede en Marieke werd alweer laatste. Daarna zijn we naar de Mc Donalds gegaan, want we hebben dat nog niet vaak gegeten tijdens onze vakantie en hebben wel weer eens zin in kipnuggets. Ook was er nog ruimte voor een lekker ijsje. Daarna door naar Valentine Mountain. Hier hebben we nog een korte wandeling naar boven gemaakt voor een uitzichtpunt. Eerst een stijl stuk omhoog en daarna nog ongeveer 100 traptreden. Dit uitzicht viel wat tegen want je keek naar een industrie terrein. Daarna terug naar de auto en terug naar ons hotel waar we om half 8 aankwamen. Hier hebben we ons zelf wat opgefrist en zijn we op tijd gaan slapen.

 

Morgen gaat de wekker weer vroeg, want om 5 over 8 gaat onze boot naar Vancouver Island.

Reacties

Joke Abrahams 23-06-2019 09:46 {{button-57893}}

Hallo,

Toch weer een druk dagje. Ik ben zeer benieuwd naar die foto van jullie drieën met dat onverwachte beest in de buurt.
Het is altijd spannend wat je te zien krijgt na zo'n klim, meestal is het de moeite waard. Gelukkig hebben jullie een goede conditie opgebouwd.
Als ik dit schrijf zijn jullie al op het eiland. Hoelang duurde het over varen?

Vandaag zijn we op een camping met wifi en dat is ook wel weer eens fijn. Ik dacht dan kan ik de foto's nog eens allemaal goed bekijken, maar de foto's laden kost meer tijd dan ik geduld heb.

Groetjes Jan en Joke
p.s. Gaat het goed met Rocky?

Maria 23-06-2019 11:27 {{button-57897}}

Hoi hoi,
Wij hadden gisteren ook een drukke dag!
Dus jullie gaan vandaag met de boot!
Jullie conditie wordt wel op de proef gesteld, maar het gaat goed! Rianne haar knie doet het nu ook goed toch?
Morgen weer een nieuwe dag! Groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan