Chattahoochee Bend State Park

Door Inge Kru - A couple of years ago

Na de nacht in het hotel stonden we te springen om naar het eerste State Park op het lijstje te vertrekken. Met al onze nieuwe aanwinsten. We genoten van de (korte) rit naar Chattahoochee Bend State Park. Langs de prachtigste huizen over rustige wegen. Langs pindavelden en van die echte Amerikaanse dorpjes. Veel Amerikaanse vlaggen aan de huizen. Uiteraard eerst weer naar de Walmart om onze voedselvoorraad op te bouwen. Vanavond gaat de barbecue aan. Naast de boodschappen kochten we een 10 ponds zak ijs om de spullen in de cool chest koud te houden. Op pad!

We meldden ons bij het visitor centre, waar we allerhartelijkst ontvangen werden. Helaas was er geen internet, dus de boeking en de jaarpas moesten even wachten tot morgen. Geen probleem, we kregen een prachtig kampeerplekje toegewezen. Eenmaal daar aangekomen begonnen we met het uitpakken van al onze schatten. De tent is een zogenaamde "instant tent" en staat (echt waar) in 1 minuut. Niks gerommel met stokken, dat zit er allemaal al in en je vouwt hem uit als een paraplu. Het mega luchtbed heeft de afmetingen van de boxspring thuis en is voorzien van een luikje waar een snoer in zit. Hup even aan de paal en binnen een paar minuten was ons heerlijke bedje ook klaar voor gebruik. Nog even een half uur zoeken naar de rain fly, het doek wat over het dak moet, die onder de al opgezette tent lag. Ha! Gevonden!

We zaten echt tevreden om ons heen te kijken naar ons kampement. Alles wat we nodig hadden is aanwezig. Dus: tijd voor een kijkje in het park. We reden nog wat dieper het park in en kwamen terecht bij de Chattahoochee River. Daar lagen schildpadden te zonnen op de in de rivier gevallen bomen en af en toe ploept er eentje in het water. Eekhoorntjes overal. Prachtig uitzicht vanaf de schommelbank die daar hing.

Bij elk visitor centre is een veranda met schommelstoelen, waar je gebruik kunt maken van de wifi. Overal krijg je bij aankomst een kaart van het Park met alle trails erop en een plattegrond.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!