Warm Springs, FDR's Little White House en Florence Marine State Park

Door Inge Kru - A couple of years ago

Helaas konden we maar 1 nachtje in Chattahoochee Bend blijven, dus vouwden we de boel weer  in 1 minuut op en vertrokken. Onderweg lachten we heel wat af om rare teksten op borden langs de weg en stopborden op kruisingen waar al veertien dagen niemand langs is geweest. We reden naar Warm Springs, dat is een voormalig zwembad met warm bronwater. Het staat nu leeg. Het werd benut voor het verzachten van de ellende van poliopatienten. In het zwembad stonden nog houten stretchers, waarop de verlamden in het water werden gelegd. Niet echt comfortabel. In het bijbehorende museum konden we alles bekijken uit de tijd dat dit zwembad in gebruik was en er zoveel poliopatienten (meestal kinderen) waren in Amerika. De "ranger" liet ons nog een bestaande bron zien, waar we onze handen afspoelden met het lauwwarme water. We waren wel onder de indruk van wat we gezien hadden, wat een ellende is dat geweest.

Volgende stop: Franklin Delano Roosevelt's Little White House. Ligt vlakbij het zwembad in de bossen, tien minuutjes verderop. FDR, zoals de Amerikanen hem liefdevol noemen, had ook polio en was vanaf zijn middel verlamd. FDR was president van Amerika gedurende WOII en overleed op 12 april 1945, net voor de bevrijding. Het museum was indrukwekkend en vertelde alles over deze geweldige president, die voor veel mensen een verbetering van de leefomstandigheden heeft weten te bereiken, ondermeer door de aanleg van elektriciteit. De film die vertoond wordt laat zien hoe het verliep in de oorlog en hoe het land in diepe rouw was na zijn overlijden. Ook hier waren we weer diep onder de indruk. Wist je dat FDR van Nederlandse afkomst is? Hij kwam van het eiland Tholen (Zeeland), uit het plaatsje Nieuw Vossemeer. Bijzonder.

Daarna bezochten we het little White House, alles nog in de staat zoals het was. Alle meubels, schilderijen, kopjes, schoteltjes, noem maar op waren nog aanwezig. Ook het (opgemaakte) bed waarin hij is overleden stond nog zoals het was. Mooie ervaring weer!

Daarna was het tijd om verder te gaan naar het volgende State Park: Providence Canyon. Door het bezoek aan FDR waren we achterop schema gekomen en besloten we dat naar morgen te verplaatsen. We overnachtten op Florence Marine State Park, 8 mijl verderop, omdat Providence geen camping heeft waar je met de auto kunt komen. Florence Marine is een park aan een enorm meer, waar veel vissers dan ook kamperen. In het meer zagen we eindelijk onze eerste alligator! In het water, dus veilig. Wel staan overal bordjes dat je moet oppassen voor deze beesten want ze kunnen ook uit het water komen.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!