Sint George Island (FL) en eten bij echte Rednecks

Door Inge Kru - 24-06-2019 21:26

Vroeg vertrokken vanochtend naar Sint George Island, een prachtig State Park in Florida aan de Golf van Mexico. Prachtige witte stranden en een azuurblauwe zee. Paradijs! Daar hebben we heerlijk genoten van het lauwwarme zeewater, het strand en het uitzicht op de voorbij zwemmende dolfijnen. Opeens zagen we ook iets heel raars uit zee omhoog komen: een enorme pijlstaartrog! Nog nooit eerder gezien! We zaten heerlijk met onze stoeltjes half in de branding en als het te heet werd doken we weer even het water in. Ondertussen kijkend naar de dolfijnen en de op vis jagende pelikanen. Tja…… gewoon paradijselijk! Daarna ijs eten in het in felle kleuren geschilderde ijswinkeltje, wat een must is als je op Sint George Island bent geweest.

Vanavond waren we uitgenodigd bij de dochter van J en L en haar man. Zij wonen midden in de bossen. We hadden daar ook weer een ongelofelijke ervaring. Allereerst het huis! Helemaal door hem zelf gemaakt van hout uit het bos erom heen. Binnen hingen ondermeer zestien hertenkoppen, van herten die ze zelf geschoten hadden. Ze schieten met pijl en boog, niet met een geweer. Ook een opgezette coyote, kalkoen, schildpad, noem maar op. Allemaal eigenhandig geschoten. Bizar. We kregen ook een kijkje in de man cave, waar ondermeer een enorm kluis stond met 10 of 12 geweren en mitrailleuren. Een deel schietklaar...

K ging van alles frituren buiten: de red snapper die de mannen gisteren hadden gevangen, hertenvlees, meerval, brasem, patat en hush puppies (soort broodvierkantjes met jalopeno). We hebben gesmuld! Ook hadden ze een grote pot Moonshine (zelfgestookte sterke drank), waaruit we gewoon met de pot aan de mond mochten proeven.

Wat een wonderlijke en geweldige dag weer!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan