Elijah Clarke State Park

Door Inge Kru - A couple of years ago

Langs velden vol pinda’s, door bossen en langs meren reden we vanmorgen naar Lincolnton, noordwaarts. Het weer was okee, maar de lucht was zwart. Dus hebben we weer een motel genomen. We houden van het kamperen in de natuur van de State Parks, maar dan wel met mooi weer. Gelukkig is er in elk plaatsje wel een motel. Je weet wel, van die voordeuren en een overkapte veranda.De motelkamer die we nu hebben heet de Elly May Clampett room, omdat de actrice die dit karakter speelde in de televisieserie De Beverly Hilbillies in deze kamer logeerde. Dit is voor de oudere lezer waarschijnlijk een bekende figuur. Ik kan me wel die oma met dat geweer herinneren.

We reden acht mijl naar het State Park Elijah Clarke, waar we een trail liepen. Daarbij zagen we twee bevriende spechten gezellig op een stuk hout hakken. Ook kwamen we een hert tegen met een kleintje. Natuurlijk ontbraken ook de eekhoorntjes niet en de vele vogeltjes, waaronder de knalrode kardinaal. Was weer een mooi trail om te lopen. De temperatuur was wel weer flink opgelopen, dus we zweetten ons kapot. Daarom even naar het strandje aan het gigantische meer om even af te koelen. Heerlijk.

Als laatste gingen we op zoek naar een geocache. Altijd grappig. Uiteindelijk vonden we hem ook: een munitiekistje onder een omgevallen boom. We schreven ons naam en woonplaats in het boekje en verstopten het kistje weer zoals we het hadden aangetroffen.

Inmiddels zitten we weer voor ons motelkamertje op onze stoeltjes. Terwijl het in het State Park hoog zomer was, zien we nu weer een zwarte lucht aankomen. De temperatuur blijft hoog. Tussen de 25 en 30 graden.

Hopelijk kunnen we morgen weer de tent opzetten!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!