Georgia Guidestones (!)

Door Inge Kru - A couple of years ago

Onder een weer strak blauwe lucht reden we naar Elberton, waar we de Georgia Guidestones bezochten. In het gebied is veel granietwinning. In 1979 meldde zich iemand onder de naam R. Christian bij een van de steenhouwers en liet daar vier enorme stukken blauw graniet graveren met richtlijnen. Bijvoorbeeld: Houdt de mensheid op maximaal 500.000.000 en Laat ruimte voor de natuur. Op elke kant van de zuilen staat een andere taal, zoals Chinees, Spaans, Oud Grieks en Sanskriet. De zuilen staan in een rondje. Een soort afgeleide van Stonehenge. Vreemd genoeg weten maar weinig mensen van het bestaan van de Guidestones.

Naast de Guidestones ligt nog een enorme steen waaronder een tijdcapsule ligt. Heel intrigerend allemaal. En geheimzinnig. Tempeliers???

We kachelden verder naar het State Park Tallulah Gorge, waar we de tent weer hebben opgezet. Prachtig weertje. Helaas moesten we nog even terug naar Walmart omdat we het knoflookstokbrood waren vergeten. Op de terugweg begon het toch weer te regenen! Hopelijk houdt het snel op. Dit State Park ligt in de Blue Ridge Mountains en is werkelijk ongelofelijk mooi. Morgen gaan we een hike van een paar uur maken. Wordt vervolgd dus.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!