Vogel State Park

Door Inge Kru - 24-06-2019 21:39

Diep in de Blue Ridge Mountains ligt het Vogel State Park, waar we heenreden vanaf Tallulah. We klommen en we klommen. Steeds hoger. Toen we de auto uitkwamen merkten we het ook meteen: koel! Dit state park was erg druk. Je kunt er ook van alles doen, zoals waterfietsen, suppen en allerlei andere vormen van vermaak. We konden dan ook maar voor 1 nacht een plek krijgen.

De plek was prachtig en lag nog verder de bossen in. Even kamp maken en op naar Walmart voor de bbq-benodigdheden. En natuurlijk hout voor het kampvuur kopen bij het visitor centre. De avonden in de Blue Ridge Mountains zijn fris en daarom maken we elke avond een kampvuurtje om lekker warm bij te zitten. Daarna liepen we nog een trail om het meer heen. Een makkelijk relaxed trailtje.

’s-Nachts is de temperatuur onder de 10 graden gezakt, best wel heel koud dus. Vanmorgen wisten we het meteen: we gaan terug naar de warmte. Inpakken en wegwezen. Om 9 uur reden we de campground al af, lekker met de kachel aan.

Ons doel was Fort Yargo State Park, maar daar was helaas niet 1 plekje meer te krijgen. Het is dit weekend vaderdag en blijkbaar willen alle gezinnen buiten zijn om te bbq-en. Balen! De camphost gaf ons een tip en we reden naar de betreffende campground, Pine Lake Campground, net onder Athens. Hé! Die kwam ons direct bekend voor. Hier hebben we in 2012 met de kinderen ook gestaan. Gelukkig konden we hier een plekje voor twee nachten krijgen. Lekker in de zon en een temperatuurtje van tegen de 30 graden. We werden door de receptioniste in een golfkarretje over de camping gereden om een plekje uit te kunnen zoeken. Haha, waar maak je dat mee!

Vanmiddag hebben we “gewinkeld” in Athens. Niks gekocht. Maar we waren wel even toe aan wat minder Mountain-Man-gehalte. Daarna lieten we het ons goed smaken bij Taco Bell, waar we ons tonnetje rond hebben gesmuld.

Tip van de dag: in het weekend je camping site on line reserveren! En dat hoeft hier geen half jaar van te voren.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan