Dag 8, Van Mammoth Lakes/June Lakes, naar het prachtige park Yosemite

Door Sandra Hogerheide - 24-10-2018 05:40

Hallo allemaal, hier zijn we weer! Wat een geweldige dagen hebben we weer gehad. Geslapen in tot nu toe, ons favoriete verblijf. Helemaal geen ongezellige lodge met Amerikaans ontbijt, maar dit verblijf had iets Oostenrijks. Mammoth Lakes ontstond aan het einde van de 19e eeuw als mijndorp.Tijdens de hoogtij dagen van de gold rush, telde het dorp 1500 inwoners.

De basaltkolommen van Devil’s Postpile, hebben we jammergenoeg niet gezien, want het was deze tijd van het jaar gesloten. Ze hadden ook een ski area en een prachtig meer. 

Via de Tiogapass, gelukkig was deze weg open, zijn we naar het geweldige, omvangrijke, prachtige park Yosemite gereden. In de ijstijd van drie miljoen jaar geleden hebben gletsjers de Yosemitevallei uitgesleten. De vallei wordt nu omsloten door granieten wanden, die tot ongeveer 900 meter de hoogte in reiken. Het landschap is afwisselend met hoge bergen, gletsjers, watervallen, meren en bossen met de grootste sequoiabomen ter wereld. De California Tunnel Tree is zo groot, dat je er doorheen kunt lopen.

yosemite werd in 1890 een National park en is momenteel een van de meest bezochte nationale parken van de Verenigde staten. En ja, dat hebben we ook gemerkt! Chinezen, Duitsers, Fransen en ook Nederlanders in overvloed. 

 

Reacties

Ma Hogerheide 24-10-2018 06:52 {{button-56005}}

Hoy Meisjes,
Schitterend allemaal,wat zullen jullie veel te vertellen hebben.
Sinds Zondag ben ik ziek,vreselijk verkouden en nu ben ik aan het hoesten
Daarom reageer ik wat minder,ik kijk iedere dag.
Nog een paar dagen genieten. Liefs Ma.xxxx

Suus 24-10-2018 07:19 {{button-56006}}

Wat een prachtig verhaal en schitterende foto’s. Dat jullie genieten is duidelijk. Wat een machtig land, zo groot en groots. Heerlijk weer ook, zalig meiden!! Blijf genieten en be safe. ❤️❤️

Magna 24-10-2018 10:41 {{button-56007}}

Ik heb flashbacks bij jullie foto's..super cool
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan