Dag 10,van Yosemite naar San Francisco

Door Sandra Hogerheide - 26-10-2018 06:17

Na een uurtje of 1600 uur, in het hotel te zijn ingecheckt en onze wagen in de garage te hebben gezet, besloten om nog naar Pier 33, via Chinatown te lopen, om alvast de tickets te halen voor de Alcatraz Tour. Na ruim 1 uur te hebben gelopen, met heuvels op en heuvels af, was het ticket loket gesloten. Ik kon wel janken. Dat hele eind gelopen voor niets..toen ons zelf, maar een Levi's shirt kado gedaan en gaan met die banaan.  De volgende morgen weer op tijd opgestaan, om onze tickets op te halen voor de Alcatraz Tour. Bij de receptie aangekomen, gevraagd om een taxi te bestellen. De man achter de balie, was erg chagrijnig. We moesten achter in de rij, want er was nog een ander stel voor ons, die ook naar Fisherman's Wharf moesten. Ik heb toen aan het echtpaar gevraagd of wij de taxi konden  delen en ze gingen gelukkig akkoord. De oude, gepensioneerde vrouw, vertelde ons, dat ze in Amsterdam waren geweest en ze vond de kanalen geweldig en de fietsers, vond ze een beetje veel. Heel lief gepensioneerd stel en gelukkig mochten we mee, zodat we op tijd onze tickets konden ophalen. Na een kwartier varen, kwamen we aan op Alcatraz eiland, waar de beruchte gangster Al Capone, gevangen heeft gezeten. We hebben een audio Tour gedaan, om nog meer van de gevangenis en de gevangene,  te weten te komen. In 1963, werd Alcatraz gesloten, in opdracht van president J .F. Kennedy. 

Terug op pier 33 te zijn gearriveerd, gaan lopen naar pier 39, waar de zeehonden, sinds 1989, door een aardbeving, deze pier in beslag hebben genomen. Wat een stank en wat een herrie, maar wat leuk om al die zeehonden te zien zonnen en spelen met elkaar. Op pier 39, ook nog heerlijk geluncht en weer verder gelopen naar crookedest street. Dit is het meest kronkelige straatje van de wereld,  Het is de populairste bezienswaardigheid en een erg geliefde straat onder de toeristen om met de auto doorheen te rijden. Jammergenoeg is het heel moeilijk, om een goede foto te maken. Na deze geweldig straat te hebben gezien en gelopen, zijn we met de cable car tram, naar Union square gereden. Wat een ontzettend leuke belevenis was dit. Je kan aan beide kanten van de tram, buiten hangen, als er niet genoeg ruimte is.

Vervolgens naar Powell street gelopen, om daar de metro te pakken, naar het gay district Castro. Heerlijk koffie gedronken en op zoek gegaan, naar nog meer mooie bezienswaardigheden. Zoals Almo Square. Deze wijk staat bekend, om de Victoriaanse panden. De pastelkleurige huizen zijn beroemd geworden door hun verschijning, in de populaire tv-serie Full House uit de jaren 90.

De Golden Gate Bridge hebben we alleen maar in de verte, in de mist gezien. Daar is vandaag geen tijd meer voor geweest, maar daar gaan we morgen zeker nog heen.

 

 

Reacties

Suus 26-10-2018 09:03 {{button-56010}}

Wat een heerlijk lang verhaal weer. Voor de thuisblijvers een plezier om te lezen en mee te reizen. Zonde van jullie lange wandeling maar wat fijn om dan de dag erna mensen te treffen die niet moeilijk doen een taxi te delen.
Prachtig, Alcatraz van afstand, mooie fito. Allemaal mooie foto’s trouwens. Ook die van het kronkelige straatje in SF, komt duidelijk over. Nu lekker slapen en morgen naar de brug. Moet ook weer spectaculair zijn. Dikke kus voor beiden. ❤️❤️
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan