Dag 13,14 van Monterey naar La en terug naar Adam

Door Sandra Hogerheide - 28-10-2018 04:56

Vanmorgen weer vroeg uit de veren, om op tijd richting LA , ook wel “ the city of Angels” genoemd, te rijden, zodat we nog veel konden doen en zien! Rond de 15e eeuw, arriveerden de Spanjaarden , die het gebied eiste van de Indianestammen, omdat het geschikt was voor een grote nederzetting. De officiële naam, van deze geweldige stad , wat in 1781, als dorp is gesticht, is: “El Pueblo de Nuestra Señora La Reine de Los Angeles del Rio de Porciuncula”. Een hele mond vol.

Vanaf de jaren 1920, kenden verschillende industrieën in LA een sterke bloei, met aan kop de filmindustrie. Hoewel de stad meedraait in de top , op het gebied van cultuur, media en internationale handel en zaken, is het nog steeds het beroemdst, om de bruisende entertainmentindustrie, die met name in Hollywood, volop aanwezig is.

Het was een rit van 500 km, dus Willie kon weer aan de bak. Onze tussenstop was in een wegrestaurant, waar heel veel van James Dean te koop was en het restaurant hing vol met posters en foto’s van hem. Het blijkt dat James Dean, op de weg langs het restaurant is vermoord, nog maar 24 jaar jong. Onderweg ook nog velden met oliepompen gezien. Allemaal jaknikkers. Was een grappig gezicht.

Rond 1400 uur gearriveerd in LA en eerst gezocht naar een parkeerplek aan de Hollywood boulevard. Willie haar wens is uitgekomen.!!👍👍 Na wat zoekwerk, op de walk of Fame,  bij het Chinese Theatre, aangekomen. Hier hebben we ook weer gezocht. Na een paar minuten, de tegel van Gary Grant gevonden. Willie,mijn schat, heeft daar 35 jaar geleden, een foto bij gemaakt. En nu zoveel jaar later, weer gestaan en ook weer met een foto vastgelegd. Is toch geweldig!!!👍👍 Ben heel blij voor haar en samen hebben we erg genoten, van dit geweldige moment. 

Op de boulevard, staan allemaal straat artiesten en er wordt gedemonstreerd, of er komen prachtige sportauto’s of Harley Davidson’s voorbij.  Je komt ogen te kort.

Morgen vliegen we pas in de avond naar Zürich, dus we hebben gelukkig nog een halve dag om nog meer te zien, van deze geweldige stad en waarschijnlijk ook nog naar Santa Monica.

Dan is onze kort, maar krachtige vakantie, ten einde gekomen. We hebben erg genoten en zijn weer een te gekke vakantie en avontuur rijker. We hopen dat we jullie, door middel van dit verslag, mee hebben laten genieten. 

Veel liefs

Willie en Sannie 

 

 

Reacties

Suus 28-10-2018 10:44 {{button-56013}}

Fantastisch meiden. Wat een geweldige ervaring, wat een reis. Wij hebben enorm genoten van de verslagen, foto’s en stukkies op FB!! Geweldige foto van de 35 jaar jongere Will, uniek moment. Geniet van jullie laatste dag in de stad der engelen, zijn jullie ff op zijn plek! 😇😇 Goede thuisreis, be safe en tot gauw. Liefs, Diana en Suus. 💋💋💋💋

Angelien 30-10-2018 10:11 {{button-56014}}

Wat een mooie reis hebben jullie gemaakt meiden... ik heb kunnnen meegenieten door middel van jullie foto’s en verhalen. Superleuk!! 👍
Het zal wel weer tegenvallen in NL. Echt herfst nu en ontzettend koud ineens ☔️🌨
Goede reis terug!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan