9/10 - Malibu Surf's up!

Door Kristof & Elke - A couple of years ago

Malibu was geen toevallige keuze als tussenstop. Na een eerste keer lang uitgeslapen te hebben (tot 6u45!) was het plan duidelijk. Zo snel mogelijk een surfboard voor Kristof bemachtigen en de golven trotseren terwijl Elke geniet van een stranddagje. We belanden in Radfish, een plaatselijke surfshop met een typische Malibuaan (is this even a word?) als uitbater. Zeer vriendelijk wel, die Tony, maar heel gesteld op z'n uiterlijk en z'n imago als beach boy. 😉

Nadat Tony nog eventjes bij Elke polst of er interesse is om surflessen te volgen (neen danku, zout water en zand! 🤯) krijgen we een board en wetsuit mee voor Kristof.

Surf's up! 🌊⛱️

Na wat wennen aan het board en de Pacific Waves trotseert Kristof al snel deze pittige golven van Malibu. Niet te onderschatten, de score kwam al gauw op 10-0 voor de Pacific. Maar na hard doorzetten toont hij dat hij het surfen niet volledig verleerd is en balanceert hij enkele keren op z'n board!

De camper bewijst ook hier opnieuw zijn luxe: we staan net aan het strand geparkeerd waardoor een gepekelde Kristof zich zeer snel kan douchen om onmiddellijk daarna te kunnen lunchen en vertrekkensklaar te zijn voor een bergtrail niet ver van de camping.

Gepakt en gezakt staan we klaar om te vertrekken op onze trail wanneer het slotje van Elke haar oorbel op de grond valt. Bij het zoeken onder de camper valt haar oog op een slang! Gelukkig maar een kleintje en eentje die zich absoluut niet veroert... 😅 Toch besluiten we wijselijk om het zoeken te staken en dan maar geen oorbellen meer te dragen op reis. Slotjes genoeg in België!👍

De trail die we willen doen lijkt goed te doen op Google Maps, een korte afstand, zeer dicht bij onze camper, ideaal dus als verkennende wandeling. Bij aanvang zien we een bordje staan met aanduiding dat het een trail zou zijn van 0.6 mijl of omgerekend een kleine kilometer.

Een goede wandeling, de Willow Creek Trail in combinatie met de Bottom van de Nicholas Flat Trail, alleen hebben we twijfels bij de 0.6 mile aanduiding. Opzoekwerk achteraf leert ons dat het 2.05 mile was of omgerekend een 3,3 kilometer. (De naam Nicholas Flat Trail is ook een bizarre keuze voor een vrij heuvelachtige trail 😉.)

Op deze wandeling vind je velden vol cactussen, krijg je gezelschap van kleine salamandertjes en hoor je geritsel in de struiken waarvan je nooit op voorhand kan inschatten welk beestje zich schuilhoudt en of het zich zal laten zien of niet. Summum van deze wandeling voor ons was het zien van twee voorbijstekende herten. We zijn er wel nog niet van overtuigd wie het hardst geschrokken zal zijn, wij of de herten 🦌.

Bij terugkomst aan de camping steekt Kristof onze laatste blokken hout aan om heerlijke hamburgers op te 'braaien' .. 🤤 When in America... 🍔🥓

Na het smullen duurt het opnieuw niet lang voor ons licht weer uitdooft ... Tijd dus om de opgedane prikkels allemaal te verwerken en ons klaar te stomen voor een volgende dag vol avontuur ... 

Reacties

Stefanie A couple of years ago

Klinkt allemaal leuk! :D toevallig nog geen leuke foto'tjes dat jullie willen delen? Ik ben benieuwd :D
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!