13/10 - Lower Antelope Canyon in Page

Door Kristof & Elke - A couple of years ago

Deze ochtend hebben we geslapen tot we niet meer konden: om half negen worden we wakker van het licht in de camper. Zalig toch, geen wekker en lang kunnen uitslapen...😊 

We nemen uitgebreid de tijd voor ons ontbijtje op de kampplaats in de heerlijk warme zon. ☀️ Wat een verschil met de kou die we hebben gehad in de Grand Canyon! (Uiteraard is dat wel te verklaren gezien het toch al oktober is en we ons daar op een veel grotere hoogte bevonden dan hier in Page.)

Vandaag kunnen we het ook allemaal wat rustiger aandoen: er staat enkel iets op onze planning in de namiddag, de Lower Antelope Canyon tour bij Dixie Ellis. Om iets na half 4 verwachten ze ons daar pas wat ons nog ruim de tijd geeft om Page op ons gemakje nog wat verder te ontdekken. De laatste dagen waren voldoende intensief om nu wat uit te blazen en te zien wat er op ons afkomt.

Na ons mobiele huisje opgeruimd te hebben, maken we ons klaar om eens naar de haven te gaan. Naar het schijnt zou het wel de moeite zijn om hier op Lake Powell een boottochtje te doen. We leggen ons oor eens te luister voor het huren van een boot voor een tweetal uurtjes. Gezien we dit toch aan de dure kant vinden ($235) beslissen we om andere activiteiten te onderzoeken. Het is nu ook niet dat we nog niet op het water hebben gezeten deze reis 😁. 

Met onze eerste Starbucks-koffie☕ in Amerika zetten we ons op een terrasje en bespreken we onze verdere plannen voor deze namiddag. Na het lezen van de vele positieve reviews over de Glen Canyon Dam besluiten we om naar daar te gaan en daarna eventueel door te rijden naar een van de vele strandjes voor een late-lunch-picknick. 

Het is toch zeer indrukwekkend dit sterk staaltje engineering, we besluiten dan ook om de gegidste tour mee te volgen en wat bij te leren over deze dam.

Tijdens de tour krijgen we de kans om bovenaan op de dam te lopen en vervolgens met de lift naar beneden te gaan om de hydro-powerplant te bezoeken... 😊 't Was zeker de moeite waard om eens mee te pikken nu we in de buurt waren!

We willen zeker op tijd zijn voor onze begeleide hike in de Lower Antelope Canyon dus besluiten we om na de tour direct aan te zetten en onze late-lunch onderweg op te eten. 

Op de parking kleden we ons snel nog om (super handig toch, zo'n camper) voor we ons naar de ingang begeven, spannend! 

De Navajo-gids is een toffe jonge kerel en probeert met iedereen van de groep een praatje te maken. We zijn de laatste groep voor vandaag, wat wilt zeggen dat we wat langer kunnen blijven hangen en er minder doorgejaagd zullen worden, gelukkig maar! 

Voor we effectief in de Canyon mogen legt hij ons uit dat we wel foto's kunnen nemen maar dat filmpjes absoluut niet toegelaten zijn. Blijkbaar staat dat ook beschreven in de Navajo Tribal Law en is dat iets waar hun cultuur niet warm van wordt. Vreemd wel, maar we riskeren het ons toch niet, $ 1000 boete is wel wat aan de hoge kant 😅. 

We krijgen ook de raad om op te passen met teveel foto's al te nemen van bij het begin, het komt blijkbaar dagelijks voor dat mensen hun volledige geheugen erdoor jagen tijdens een bezoekje aan deze Canyon. We zullen een uurtje door de Canyon klauteren en klimmen, voldoende tijd dus om af en toe wat foto's te nemen. Eens we de Canyon binnengaan snappen we onmiddellijk waarom bepaalde mensen hun geheugen vol krijgen, dit is werkelijk prachtig! Het blijft verbazen hoe de natuur zo geweldig mooie dingen teweeg kan brengen... Bij bepaalde punten stoppen we even en helpt de gids wat bij het configureren van de ideale camera instellingen om de mooiste foto's te kunnen nemen. Op andere punten neemt hij een foto van ons gezien selfies hier niet goed lukken 😅. 

Leuk om op die manier de herinneringen vereeuwigd te zien... 😊 

Na het bezoekje aan de Lower Antelope Canyon kiezen we ervoor om onze dag te beëindigen aan ons kampvuurtje vergezeld van een stevige Budweiser en een lekkere hotdog...

It's a dam 🤭 good life, this American life. 👌😎

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!