15/10 - van Bryce Canyon naar Zion Canyon

Door Kristof & Elke - A couple of years ago

We worden wakker van onze wekker om half zeven. Die hadden we gisteren gezet zodanig dat we de zonsopgang op de Bryce Canyon zouden kunnen bezichtigen. Gezien het bijzonder koud is in onze camper (er zitten zelfs vriesvlekken aan de binnenkant van de camper boven ons bed!) beslissen we ons snel in te duffelen en de zon op te zoeken. Ook buiten is het nog ijskoud, maar dan zijn we op z’n minst toch aan het wandelen en daar zullen we ’t wel warmer van krijgen. Onze kampplaats ligt net aan de voet van een uitzichtpunt over de hele Bryce Canyon, we kunnen dus rechtstreeks de heuvel opwandelen en daar genieten van het uitzicht. De hoogte in combinatie met de ijzige koude maken het een lastige klim. Dat belooft voor vandaag! 

Na de zon te zien opkomen boven de hoodoos (een geweldig zicht trouwens...) beslissen we terug te gaan naar de camper en stevig te ontbijten om er sterk op te staan voor straks wanneer we hiken.

Omdat we normaal zouden moeten uitchecken om 11 uur parkeren we de camper op een parking nabij Sunset Point. Vandaar uit kunnen we een mooie hike doen naar Sunrise Point. Eens een volledig ander deeltje van de canyon ontdekken dan gisteren te paard.

Goed gemutst (hihi, laatste keer beloofd :D) dalen we langs Sunset point de canyon te voet in. In de zon en al wandelend is het goed te doen qua koudte/warmte, bij momenten beginnen we zelfs wat te zweten wat dan wel weer verraderlijk is wanneer de ijzige wind opnieuw opsteekt. Het is een prachtig zicht om tussen die verschillende kloven en hoodoos te wandelen. Onderweg komen we nog eens een jong mannelijke hertje tegen die op z’n gemakje aan het grazen is. Ook al is het ondertussen al lang niet meer de eerste die we zien zijn we nog steeds zeer hard onder de indruk van deze sierlijke beestjes. Ze doen ook op een of andere manier denken aan Moekietje, maar dan iets groter :D

Voldaan van een mooie wandeling klimmen we nog de laatste heuvel op naar Sunrise Point. De klim is een echte kuitenbijter maar dat komt vermoedelijk doordat we nog goed stijf zijn van onze tocht te paard gisteren...

Wanneer we uitgeput aankomen in onze camper (moordend hoor, altitude sickness + ijzige kou + stevige hike + vermoeidheid) zetten we snel de verwarming aan en maken we ons klaar om opnieuw onze volgende stop tegemoet te reizen. Deze keer reizen we verder naar Zion National Park, op een dikke 3 uur afstand van Bryce Canyon.

Tijdens de lange ritten vervelen we ons echter nooit. De fantastische (en voortdurend wijzigende) landschappen die zich voor ons uitstrekken zullen we nooit beu worden. Wat ons ook opvalt is dat we er altijd in slagen wakker te blijven. We hebben in het verleden al roadtrips gedaan, van België naar Montenegro bijvoorbeeld, maar daar vielen we als passagier bijna altijd in slaap, wat minder interessant is voor de bestuurder... Als we niet achterover liggen van de uitzichten dan zit Elke aan deze blog te schrijven (waarbij we ieder stukje tekst samen bespreken :D) of zit een van ons in de Trotter voor te lezen.

Niet alleen aan onze klakkende oortjes merken we dat we tijdens deze rit opnieuw een stevig stukje gezakt zijn in hoogte, maar ook aan de natuur rond ons en de temperatuur buiten. Bij aankomst op de camping in Springdale, Zion Canyon Campground and RV Resort, merken we dat het hier al een heel stuk aangenamer warm is. We trekken snel alle overbodige laagjes uit en kleden ons terug iets zomerser om uiteindelijk neer te ploffen in onze campingstoeletjes vergezeld van een Budweiser met ons smoeltje in de zon. ZAAAALIG.

We sluiten deze vermoeiende, maar zeer geslaagde dag af met voor de verandering nog eens een lekkere bbq, why change a winning fomula right?

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!