16/10 - Angel's Landing in Zion Canyon

Door Kristof & Elke - A couple of years ago

Vandaag kunnen we weer uitslapen want we hebben geen wekkertje gezet. We worden dan ook superrelaxed wakker. Beetje koffietje zetten, beetje ontbijten, beetje keuvelen met de buren (Amerikanen zijn zo vlotte praters! Heel leuk!), beetje klaarmaken, beetje trails opzoeken... laugh

Kristof wilt supergraag Angel’s Landing wandelen, een hike die hoog aangeprezen staat op Google en Tripadvisor, maar ook één met het nodige avontuurgehalte. Het is een wandeling van 8 kilometer heen en terug waar de gemiddelde hiker 4 uur voor nodig heeft. De wandeling naar de top is bovendien voortdurend klimmen met grote afgronden, op bepaalde punten zelfs aan beide kanten. De top van de canyon-kam kan bereikt worden door naar boven te klauteren met ijzeren kettingen als enige houvast. Elke staat er allemaal niet zo voor te springen, zeker gezien er op ieder informatiebord te lezen staat dat het een gevaarlijke wandeling is en dat er al mensen gestorven zijn door in de afgrond te vallen. We beslissen het er uiteindelijk toch op te wagen en de shuttle bus te nemen naar de Grotto stop, waar de West Rim Trail start (het opwarmertje van Angel’s Landing...).

Onderweg naar de shuttle stop raken we aan de praat met een Amerikaans dametje dat ook de shuttle bus dient te nemen maar eigenlijk niet zo goed weet hoe de vork in de steel zit. Ze is super vriendelijk en een beetje grappig en we wijzen haar dan ook met veel plezier de weg naar het Visitor Center. Een paar haltes verder dan waar Jeanie afgestapt is moeten wij er ook af.

Klaar voor wat avontuur beginnen we aan onze hike. Opnieuw vallen we van de ene verbazing in de andere tijdens deze wandeling. Zion National Park is geweldig mooi, maar ook weer zo verschillend van alle andere nationale parken die we ondertussen op onze teller hebben staan... Hoeveel verschillende faces of America gaan we hier eigenlijk nog tegenkomen?

Het klimmen gaat ondertussen iets vlotter. Het pad is volledig aangelegd met beton waardoor het allemaal nog wel meevalt. Wanneer we op het einde van de West Rim Trail komen beslissen we ons eventjes neer te zetten en al iets kleins te eten. De eekhoorntjes zijn anders ook wel geïnteresseerd in onze havermoutkoekjes, ze komen al snel eens piepen maar vangen bot. In een review ergens hebben we bovendien gelezen dat deze duveltjes hier durven bijten, dus heel dicht laten we ze niet komen, hoe schattig ze er ook mogen uitzien.

We gaan verder met onze klim naar Angel’s Landing, niet meer op een aangelegd padje maar wel op de rotsen zelf al. De afgrond hier is al goed de moeite langs beide kanten, maar we wandelen mooi centraal waardoor we ons niet onveilig voelen. De uitzichten die we hier te zien krijgen zijn absoluut de moeite waard. Als we de hikers die al op de terugweg zijn mogen geloven wordt het alleen maar beter. Hoe kunnen we nu nog stoppen...  We trekken enthousiast verder en komen aan het punt waar de ijzeren kettingen starten. De afgrond is nu heel aanwezig langs beide kanten, het komt erop aan goede balans te zoeken en te vinden bij iedere stap die we zetten. Af en toe wordt het wat gevaarlijk als terugkerende hikers ons pad kruisen en we wat moeten zoeken om voor beide partijen een veilige oversteek te garanderen, maar verder dan dat hebben we ons tijdens de volledige tocht naar boven niet onveilig gevoeld. We zijn wel voldoende mensen tegengekomen die ongelooflijke hoogtevrees hebben en zo goed als voortdurend plat op hun buik naar boven probeerden te klauteren, waarbij je je afvraagt waarom ze het in godsnaam doen ... cheeky

Op de top van Angel’s Landing besluiten we te picknicken in het zonnetje vooraleer we terug naar beneden trekken. Het afdalen gaat zoals verwacht iets vlotter en na een goeie 5 uur (met vrij vaak te stoppen voor pitstops en foto’s) bevinden we ons terug beneden aan de shuttlebus-stop.

Wat een hike, wat een views, wat een beleving.

Wanneer we terug toekomen op de camping besluiten we ook deze dag in gezelligheid af te sluiten aan het vuurtje... Morgen hebben we nog een dag in Zion vooraleer we naar Las Vegas trekken. Staat de hike The Narrows morgen op ons programma? Een volledige hike door het water met kans op flashfloods, waarbij ook alweer verschillende slachtoffers gevallen zijn. Hmmm, toch maar eens een nachtje over slapen...

Reacties

Diana A couple of years ago

Doen The Narrows.Het is fantastisch.Wij hebben een redelijk stuk gedaan,het was "code groen"dus alles veilig.En wij zijn al rijpere jeugd(63)
Have fun
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!