Yosemite/Mariposa

Door Gesiene en Henk Huuskes - A couple of years ago

Dag 3. Zaterdag 15-9-2018. Yosemite/Mariposa

Vannacht redelijk geslapen, maar toch nog last van de jetlag. 5.00 uur wakker. 7.00 uur opgestaan en ontbeten. Nu bij daglicht konden wij pas zien op welke mooie plek wij stonden. Dicht aan een riviertje “Merced River”. Prachtige omgeving, jammer dat wij gisteravond te laat waren om dat allemaal te zien.

Vanmorgen wilden wij ons douchen maar het toiletgebouw was nog niet open En dan ben je aangewezen op de camper. De doucheruimte in de camper ziet er prima uit maar is niet al te groot. Je moet je een nieuwe techniek aanleren om je in zo’n kleine ruimte te wassen en af te drogen. De campers zien er verder prima uit. Beide hebben nog geen 50.000km gelopen. Deze campers maken minder lawaai dan de camper die we in nieuw zeeland hebben gehad. Ook het interieur ziet er veel beter uit dit is meer een FEND camper. Hoewel zijwindgevoelig blijft vanwege de hoogte.

Vandaag moesten wij eerst een boodschap doen, Chemische blokje halen voor het toilet, en daarna tanken. Al met al was het 12.15 uur toen wij vertrokken naar Mariprosa Grove in het Yosemite N.P. De natuur veranderd dan wel, was het aan de kant van Delhi vlak en kaal dichter bij Yosemite N.P. werd het veel gevarieerder. Het was 14.30 uur toen wij bij Mariprosa aankwamen. Vandaar hebben wij een wandeling gemaakt langs de Sequoia bomen. Dit zijn bomen die wel een ouderdom kunnen bereiken van èèn à twee duizend jaar. Zulke bomen zijn indrukwekkend om te zien.

Na de wandeling zijn we met de shuttle bus terug gegaan naar de parkeerplaats. Van hieruit was het nog 66 km naar onze camping maar daar doen we wel 1 ½ uur over. Het is nu 17.00 uur. Dat betekent dat wij om 18.30 uur op de camping zullen zijn. Dat is niets te vroeg want om half acht is het pikdonker. Prachtige natuur onderweg. Wij zijn gestopt bij “tunnel view” ik had hierover al gelezen dat dat een prachtig uitzichtpunt is. Uiteraard hebben we hier de nodige foto’s gemaakt. Ik zal proberen er een paar bij dit verhaal mee te sturen. Verder kwamen we het gebied tegen dat in juni j.l. nog in brand had gestaan, dat is wel een triest gezicht. Toen was het nog onzeker of het wel mogelijk was nu deze route te volgen, gelukkig kon dat wel. Zulke mooie natuur verloren. De wegen door Yosemite zijn mooi maar bochtig en diepe afgronden en geen vangrail te zien.

Om 18.30 uur waren wij op de camping (Crane Flat). Dat wij op het woongebied van de beren kwamen werd ons aan het begin van de camping duidelijk gemaakt. Daar stond een groot bord waarop stond dat wij berengebied betraden op de opschrift stond o.a. “killingbears”. Dan ga je wel nadenken. Op de camping heeft elke plaats een “berenlocker”. Dat is een stalen kist waarin je al je voedsel kunt bewaren voor de nacht. Dit is absoluut nodig om de beren van de camping weg te houden. Deze kist kun je zo afsluiten dat een beer die niet kan openen maar jezelf wel. Ik ben vroeger bij de padvinderij geweest en daar heb ik nu voordeel van. Bij de padvinderij leer je o.a. geen angst te hebben in moeilijke omstandigheden. Nou dit was zo’n omstandigheid. Vooral wordt je geleerd om je op tijd terug te trekken. Dat betekent vannacht slapen met de gymschoenen aan.

Wij hadden deze camping besproken en dat was maar goed ook want de camping was vol. Dat stond bij de ingang van de camping. Daar stond ook bij als je niet besproken had dat je geen kans had op plaats op deze camping. Er was geen receptie en ook niemand die je ontving en naar de plaats begeleide, althans niet op het moment dat wij op de camping kwamen (19.00 uur). Wij hadden op onze bevestiging plaats nummer 306 staan en Rudi en Marianne 308. Daar hebben we de camper neer gezet. Althans zo goed en kwaad als het gaat. Je staat in het bos de plaatsen zijn niet geëgaliseerd waardoor de camper lang niet waterpas stond. Terwijl de camping in het bos gesitueerd is waardoor het lijkt dat de camping nog niet voor 10% is gevuld. Wat zijn we blij dat we de campings hebben besproken. Deze camping was vol toen we aankwamen. Ik weet niet wat we hadden  moeten doen als we niet hadden besproken. Hier in de buurt zijn nog wel èèn à twee andere camping maar die zullen ook wel (bijna) vol zijn. Bovendien over een half uur is het donker en dan wil je ook niet meer rijden in dit berengebied.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan