Dag 4. Yosemite/Glacier point/ Taft Point

Door Gesiene en Henk Huuskes - A couple of years ago

Dag 4. Zondag 16-9-2018. Yosemite/Glacier point/ Taft Point

Vanmorgen zijn wij om 7.00 uur opgestaan. Het was vannacht koud, ik denk nauwelijks boven nul. Dat komt ook omdat we hier op ongeveer 2000 meter hoogte zitten. Overdag is het prachtig zonnig en aangenaam weer. Ongeveer 20 graden ˚C.

Vandaag gaan we naar Glacier point (2200 meter hoog). Het is hemelsbreed maar 20 kilometer en over de weg 60 kilometer. Maar je rijdt er 1 1/2 uur over. De weg ernaar toe is bochtig maar met prachtige uitzichten. Er is geen enkele vangrail gezien  terwijl er diepe afgronden zijn. Verschillende keren onderweg gestopt om een plaatje te schieten. Het is net een scheurkalender, het ene plaatje is nog mooier dan het andere. Je gaat via een weg naar het Glacier point en je moet via dezelfde weg weer terug nemen. Op het hoogste punt kun je een wandeling maken. Dat was de moeite waard, Mooie massieve rotsformaties met mooie vormen. Met een prachtig vallei, een gletsjer heeft deze vallei  uitgesleten. Veel rotsformaties hebben eigen namen zoals El Capitan en half Dome.

Op de terugweg vanaf Clacier point kun je onderweg verschillende wandelingen maken. Wij hebben gekozen voor een wandeling naar “Taft Point”. Deze wandeling is 3.5 kilometer lang. Deze is goed te lopen behalve het laatste stuk. De heenweg is een afdaling over rotsen maar de terugweg moet je er tegenop. Dat was nogal een klim. De uitzichtpunten zijn mooi en gevarieerd maar het blijft wel uitkijken. Je hebt enorme afgronden van ik denk wel 1000 meter diep, en niets is afgeschermd. Boven aangekomen kom je op een richel waar je over een dal uitkijkt. Ook hier is er niets afgeschermd. Een groepje jeugdigen, ik denk een jaar of 16, zaten op de rand van de richel onbeschermd en gingen ook nog een selfie maken. Levensgevaarlijk. Ik mag er niet aan denken om daar met kinderen te lopen, zelfs met volwassenen is het gevaarlijk. Het Yosemite park staat bekend om zijn mooie natuur en mooie uitzichten maar ook om zijn massieve granieten rotsformaties.

Hierna zijn wij terug gereden naar de camping daar waren wij om16.45uur. Mooi op tijd om de dag te evalueren. Hierover waren wij het wel eens, dit hadden wij niet willen missen. Op de camping is het alweer fris. Ik denk wel de laatste avond dat het zo fris is. Morgen gaan wij door, via de Tiogapas die ook mooi moet zijn, naar Mono Lake. Dit is een zoutmeer met zoutpilaren. Dat willen we zien. Daarna Death Valley en dan Las Vegas. Daar zullen we, denk ik, geen koude voeten krijgen. Daar gaan we het berengebied omruilen voor slangengebied, het blijft spannend.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan