Dag 5. Tioga Pass/Mono Lake

Door Gesiene en Henk Huuskes - A couple of years ago

Dag 5. Maandag 17-9-2018. Tioga Pass/Mono Lake

Toen we vanmorgen om 8.30 van de camping vertrokken stond een Ranger bij de uitgang van de camping. Hij zei ons dat we rustig moesten rijden want er was een beer gesignaleerd tussen hier en de hoofdweg. Natuurlijk doen wij rustig aan want een beer willen wij wel zien. Een hele tijd rustig aan gereden maar geen beer gezien zelfs geen beer op de weg. Wij moesten eerst tanken dat hebben wij dicht bij de camping gedaan. Toen doorgereden over de Tioga pas. Verschillende stops gemaakt om foto’s te maken. Je wilt wel overal een foto van maken maar dat kan niet. Althans bijna niet. Onderweg onder andere een stop gemaakt bij “Olmsted Point”. Hier gaf een ranger uitleg over wat je zag. Daarbij gebruikte zij een –maquette waarin de omgeving was afgebeeld, grote A4 foto’s, en een sterke verrekijker. Die verrekijker was gericht op de een aantal mensen die bezig waren de “halfdome” te beklimmen.  De Halfdome is een massieve granieten rots die tussen alle andere rotsen daar ver boven uit steekt.

Een eind verder zijn we gestopt om, om een meertje te lopen (4 km).  Een mooi en een afwisselende wandeltochtje. Vervolgens doorgereden naar de top. Deze viel een beetje tegen, misschien ook omdat de verwachtingen te hoog gespannen waren. Zelfs geen parkeer plaats op de top. En geen sneeuw, wat je eigenlijk wel zou verwachten op een hoogte van 3300 meter.

 Na de top had je een hele tijd alleen afdalen, geen wonder “Yosemite park ligt hoog” Prachtig gezicht als je van de berg afrijdt en dan mono lake ziet liggen. Aan het meer ligt een plaatsje  “Lee Vining’ met een mooie camping met goede voorzieningen. Deze camping hadden wij besproken, en dat was maar goed ook want de camping was vol. Hier hebben wij voor het eerst met de camper zowel het grijze als het zwarte water afgevoerd. Dat ging goed. Wat dat precies inhoud vertel ik nog wel.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan