Dag 7. death valley/ badwater/Las Vegas

Door Gesiene en Henk Huuskes - A couple of years ago

Dag 7. Woensdag 19-9-2018. death valley/ badwater/Las Vegas

Vanmorgen toen wij wegreden van de camping in Furnace Kreek was het zeker al 30⁰C. We zijn eerst naar de informatiecentrum gegaan deze lag precies tegenover de camping. Wij hebben daar folders van death valley opgehaald en informatie ingewilligd van de omgeving. Zij bevalen ons aan om in ieder geval naar “Badwater” te gaan en daar niet te lang mee te wachten omdat het dan te heet wordt om daar een wandeling te ondernemen.

Wij zijn om 09.00 uur gaan rijden naar “badwater”. Badwater is het laagst punt van noord Amerika (iets van 87 meter onder de zeespiegel). Badwater is een zoutvlakte die is achtergebleven na het opdrogen van een binnenzee. Uiteindelijk is dit death valley geworden. Het is ook een van de heetste plekken op aarde. Het was ongeveer een half uur rijden vanaf Furnace Kreek naar badwater. Toen wij aankwamen stond de zon nog laag. Zelfs zo laag dat de campers nog in de schaduw stonden op de parkeerplaats van badwater. Zodoende was het nog best aangenaam, dat werd snel anders. Wij wilden natuurlijk de wandeling doen vanaf de parkeerplaats naar de zoutvlakten. Nadat we de rugzakken hadden gevuld met flessen water en natuurlijk de petten op, ingesmeerd met zonnebrand (met factor 760) en de camera’s in de aanslag gingen wij op pad. De eerste paar meter viel het mee toen liepen wij nog in de schaduw. Daarna kwamen wij in de zon. Men zegt weleens dat de zon kan prikken wij hebben mee gemaakt hoe de zon kan prikken. Na ongeveer 20 minuten lopen gingen de dames liever terug. Wij waren de kerels en dat wilden wij waar maken, dus wij zijn doorgelopen totdat je echt op de zoutvlakte bent. Als je daar om je heen kijkt is het echt allemaal wit. Naast dat het warm, wit, is het ook werkelijk mooie natuur om je heen. Je moet je realiseren dat je echt op een meest leef onvriendelijke stukje aarde bent. Hier overleven maar weinig dieren.

 

De indrukken van Amerika zijn goed. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Ook op de weg heb je geen problemen met Amerikanen. De wegen zijn goed, de interstates zijn mooie 4 baans wegen waar je met een “normale” auto 120 km/h mag maar waar je met de camper prima 90 km/h kunt rijden. Ook de winkels zijn vergelijkbaar met bij ons. Zelfs het brood is goed te eten. Wij hebben zelfs in Bishop een Nederlandse bakker ontdekt. Maar die heb je niet perse nodig, want het brood bij de Walmart is ook prima. Je zou verwachten dat in Amerika Wifi goed geregeld zou zijn. Nou dat valt tegen, Wij hebben nog maar 1 camping gehad (mono Lake) waar de Wifi goed was. De overige campings hebben geen of slechte ontvangst. Dat is ook mede de reden dat de verhalen wisselend bij jullie binnen komen.

Vanavond naar de strip in Las Vegas geweest. Je kijkt je ogen uit. Zo druk op een normale woensdagavond. Je hebt er al veel over gezien op televisie en vooral veel over gehoord van anderen maar de werkelijkheid is nog spannender. Wij stonden op een camping (nou ja een camping) een parkeerplaats achter het hotel Circus at Circus. Deze camping ligt aan het begin van de strip. Dat is wel ideaal. Bij de receptie hadden ze ons verteld dat je met de bus (voor 8$ voor 24 uur) naar de strip kon. Dat hebben we gedaan. Eerst vanaf de camping 10 minuten lopen naar de bus, dan 15 minuten met de bus naar de strip. We zijn uitgestapt bij “The Venetian” Daar zijn we, na 5 minuten wachten, de straat over gestoken. Voor “the Venetian” hebben ze een gedeelte van Venetië na gebouwd. Compleet met bruggetjes en gondels. Maar ook bij “Paris Las Vegas” hebben ze de Eifeltoren na gebouwd. Ook een gedeelte van Rome hebben ze na gebouwd voor “Cesars Palace”. Loop je bij “the Ventian” naar binnen dan kom je eerst in een Casino. Een enorme hal met alleen gokautomaten. Een andere hal met alleen maar goktafels. Loop je verder het gebouw in dan heb je allerlei eetgelegenheden en winkels. Natuurlijk met alleen hoog aan geschreven merken met daarbij horende prijzen. Buiten is het net overdag zoveel neon verlichting.

Zo zijn we ook bij “The Mirrage” geweest. Buiten hebben ze geprobeerd een heuse vulkaan na te bouwen, die om het uur, tot een uitbarsting komt. Binnen zou een gedeelte van een tropisch regenwoud te zien zijn. Nou dat valt wel tegen. Je moet alle gokhallen doorlopen, en dat zijn er nog wel wat, voordat je achterin het gebouw bent waar een aquarium moet zijn met dolfijnen. Die zullen er wel zijn maar wij hebben ze niet gezien. Daar stond een bord dat je alleen overdag daar terecht kunt tegen betaling van $22,-. We zijn bij hotel “Bellagio” geweest. Daar wordt iedere 15 minuten een fonteinenshow met muziek gegeven. Dit is echt de moeite waard.

Het concept is iedere keer hetzelfde een hoop spektakel buiten om de mensen naar binnen te lokken. Als de mensen binnen zijn dan kun je er geld aan verdienen. Belangrijk is natuurlijk de illusie bij mensen  in stand te houden dat ze ooit dat vele geld zullen winnen. Daarvoor staan veel neonverlichting langs de straat om die illusie levendig te houden.

Wij waren om 17.00 uur op de strip en na vele omzwervingen hadden wij het om 11.00 uur wel gezien. Wij hebben op de strip bij een typisch Amerikaans restaurant gegeten. Dus toen met de bus terug naar de camping. Op de camping hebben we nog even buiten gezeten om de dag te evalueren. Het was nog best warm, ik denk plusminus 30⁰ C. Terwijl wij ’s avonds  naar de strip waren hebben wij de airco aan gelaten. Dus toen we terug kwamen was het een aangenaam temperatuur in de camper.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!