Dag 8. Las Vegas/Hooferdam

Door Gesiene en Henk Huuskes - A couple of years ago

Dag 8. Donderdag 20-9-2018. Las Vegas/Hooferdam

Vanmorgen weer een douche gehad in de camper. Het is ideaal om een douche in de camper te hebben maar het is wel klein. Vooral als je een stuk zeep laat vallen is het een hele tour om dat weer op te pakken. Het is maar goed dat ik bij gymnastiek ben.

Vanaf Circus Circus moesten wij naar de Hooferdam. Dat is ongeveer 60 km rijden. Maar eerst Las Vegas uitrijden. Dat is al een hele tour, 4 baans snelwegen door het centrum maar wel met stoplichten. Na een half uur rijden waren wij Las Vegas uit. Las Vegas bezoeken was een bijzondere ervaring. Daar hebben we ook weer geen spijt van, net als alle andere excursies. Als je je realiseert dat die miljoenenstad Las Vegas midden in de woestijn ligt is het te gek voor woorden.

Wij waren ongeveer om 10.00 uur bij het infocentrum van de Hooferdam. Nadat de navigatie ons door een woonwijk had gevoerd. Daar hebben we gevraagd die man zei dat bijna alle navigatie’s dezelfde fout maken hij had al verschillende mensen de goede weg gewezen. Bij het info centrum hebben ze ons precies uitgelegd wat je het beste kon doen. Wij wilden niet met een excursie mee de dam in. Maar alleen de dam van buiten bekijken. Zo kwamen we eerst bij een controlepost van de politie die de papieren controleerde maar ook de camper onderzocht. Nadat alles goed was bevonden mochten we door. We kwamen op een parkeerplaats vanwaar we naar de brug, niet ver van de Hooferdam, konden lopen. Van hieruit had je een prachtig uitzicht over de dam. Wat een bouwwerk, en als je je realiseert dat deze dam al in 1936 is gebouwd. Dan is dat toch een knap stuk werk. Zeker als je je realiseert dat deze elektriciteitscentrale, wat de dam in feite is, energie levert voor een groot deel van de staat Nevada. Vandaar zijn wij over de dam gereden en aan de andere kant kon je keren en weer terug rijden. Het was de moeite waard en heel interessant.

Wij wilden na de dam door rijden naar Hurricane. Dat is een plaatsje vlak voor Zion NP. Zion  is een Nationaal Park dat wij morgen willen bezoeken. Dan willen we overnachten op camping “South Campground”. Deze camping kun je niet bespreken dus daar moet je vroeg zijn. Uiteindelijk hebben wij Hurricane niet gehaald maar hebben op camping “Cassablanca” gestaan ongeveer 60 km voor Hurricane. Die kilometers moeten wij er morgen bij rijden. De temperaturen die we de afgelopen dagen gewend zijn geweest 40⁰C in Death Valley en 35 ⁰C in Las Vegas halen we niet meer. Maar we hebben gisteravond nog wel buiten kunnen zitten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!