Dag 9. Zion/ Narrows

Door Gesiene en Henk Huuskes - A couple of years ago

Dag 9. Vrijdag 21-9-2018. Zion/ Narrows

Vandaag rijden we door naar het Nationale Park Zion. Toen wij daar aankwamen ongeveer 12.00 uur stond er al een lange rij auto’s voor de ingang te wachten. Wij hebben daar ook zeken een half uur moeten wachten voordat wij aan de beurt waren. Wij troffen een niet al te vriendelijk dame aan bij de ingang.  In zeer korte bewoording stelde ze ons een paar vragen en als we niet snel genoeg antwoorden of wij begrepen haar niet direct dan keek ze ons bestraffend aan. Uiteindelijk bleek dat wij 15 dollar moesten betalen omdat wij morgen door reden naar N.P. Bryce. Je moet die 15 dollar betalen omdat je door een tunnel moet die niet al te hoog is. Met een camper moet je in het midden van de straat rijden om de hoogte te kunnen halen. En !!! het betaalbewijs moest op de vooruit geplakt worden en de aanwijzingen van de collega bij de tunnel precies op volgen. Dat hebben wij plechtig beloofd. Een zucht van verlichting toen we door konden rijden. Een eindje verder moesten we wachten op Rudi en Marianne die achter ons reden. Zij hadden dezelfde dame en in de achteruitkijk spiegel konden we zien dat zij op dezelfde manier werden behandel als wij. Met dezelfde gebaren en dezelfde strengheid. “Er is nog gerechtigheid”. Toen doorrijden naar de camping “South Campground” die was vol maar ook de parkeerplaats en de andere camping was vol. Dus gevraagd aan een Ranger wat verstandig was, zij zei net buiten het park in het dorp Springdale was ook een camping misschien dat die nog plaats. Inderdaad die had nog plaats en een hele mooie. En de shuttlebus stopte daar ook, dus geen probleem.

Zion N.P. is een prachtig park. Met steile rotsformaties met verschillende kleuren. Verder waren er allerlei kloven en spelonken. Wij hadden voor deze dag de “Narrows” op het programma staan. De Narrows is een wandeling langs de rivier, waarbij je door een kloof loopt die steeds smaller wordt. Zelfs zo smal dat je op een gegeven moment niet meer langs de rivier kunt lopen maar dat je er doorheen moet. Wij hadden dit gepland dus hadden wij waterschoenen en een waterdichte zak bij ons. Je (moet?) het mee gemaakt hebben. In ieder geval het was een mooie tocht door mooie natuur. Het is geen stukje ongerepte natuur zo druk dat het hier is. De eekhoorns onderweg zijn zo tam dat ze bedelen om vreten voor henzelf en voor hun jongen hoewel het duidelijk staat aangegeven dat dat verboden is. Ongeveer na een half  uur gelopen te hebben kom je op de plek waar je niet meer verder kunt lopen zonder natte voeten te krijgen. Het is hier druk van mensen die het water ingaan en van mensen die het water uitkomen. Dus wij ook de waterschoenen aan en de camera in de waterdichte zak. De dames gaven aan dat ze toch liever niet mee gingen en wel op onze spullen zouden passen. Dus wij met ons tweeën het water in, het was behoorlijk koud. Ook de omgevingstemperatuur in de kloof was niet hoger dan 20 graden. Het viel op dat een hele grote groep het water inging maar dat die groep snel kleiner werd. Je liep niet over een vlakke zandbodem, nee het lag bezaaid met keien. Je moest bij iedere stap zeker weten dat je voet veilig stond voordat je weer een stap kon zetten. Na verloop van tijd zag je nog hier en daar een doorzetter die het noodlot trotseerde. Bij de minste of geringste misstap lag je in het water. Er is geen echt einddoel, onderweg af een toe een foto maken of een stukje film maken. Na èèn uur en tien minuten waren wij terug op de plek van vertrek. Uiteraard de dames waren blij dat wij weer veilig terug waren. Uiteindelijk moeten wij rijden toch. Het was absoluut een ervaring en we zijn blij dat we het hebben gedaan en we waren ook blij dat we de normale schoenen weer aan konden trekken.

Daarna weer terug naar de camping met de shuttle bus. Om 5.30 uur waren wij weer terug op de camping. Wij konden nog even buiten zitten om de dag te evalueren. Wij waren het erover eens dat we de tijd weer nuttig hadden besteed en we veel hebben gezien.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!