Dag 10. Bryce Canyon

Door Gesiene en Henk Huuskes - A couple of years ago

Dag 10. Zaterdag 22-9-2018.  Bryce Canyon

Vandaag rijden wij naar Bryce N.P. Dit moet een van de mooiste parken van Amerika zijn, wij gaan het zien. Om 9.00 uur vertrokken we en moeten 138 km rijden. Voordat we het park verlieten zijn we nog een aantal keren gestopt om een foto te maken. Prachtige vergezichten van een uniek park. Onderweg hebben we een stop gemaakt om koffie te drinken.  

Ook in Bryce konden we geen camping bespreken. Dus dat we hebben we gedaan net buiten het park op camping “Bryce Canyon Pines Resort”. Ook kon ik deze camping niet vinden op mijn navigatie terwijl dat tot nu toe bij geen enkele camping een probleem is geweest. Uiteindelijk waren wij om 12.00 uur op de camping, geen problemen met het vinden ervan. Dit was een camping achter een benzinestation. Wij melden ons aan, het eerste wat zij zei dat we ons pas om 13.00 uur konden aanmelden. Wij hebben verschillende vragen gesteld wat zij wel interessant vond en zodoende heeft ze ons uiteindelijk geholpen. De camping  was wel mooi gelegen in de rand van een bos. Wij stonden aan het begin van de camping dus hadden wij een mooi uitzicht. Camper op de plaats geluncht en toen naar het park. Wij zouden naar het infocenter gaan maar onderweg kwamen wij een parkeerplaats tegen waar we de camper goed konden parkeren. En hier stopte ook de shuttlebus naar het park. Eerst bij het infocenter geweest en een film over het park bekeken. En natuurlijk een platte grond van het park mee genomen. Vervolgens met de shuttlebus naar het “Bryce Point” gereden. Het was van een oogverblindende schoonheid wat wij toen zagen. Een prachtig en een nog nooit eerder door ons gezien landschap. De foto en filmapparatuur maakte overuren. Je kijkt uit over een hoefijzervormige kloof vol gekleurde zandstenen muurtjes en grappige  rotspilaren die hoodoos worden genoemd. De weg die langs de kloof loopt wordt de rim genoemd. Aan deze weg liggen verschillende uitkijkpunten.

Ik heb hiervan al een foto gestuurd bij het vorige verhaal. Sorry dat niet alle foto’s bij het goeie verhaal zitten. Dit komt voor een groot deel omdat de wifi wisselend is, de ene keer heb je geen, dan weer een slecht en dan weer een goede wifi hebt.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan