Dag 11. Bryce - Navajo Trail/ Queens garden trial

Door Gesiene en Henk Huuskes - A couple of years ago

Dag 11. Zondag 23-9-2018. Navajo Trail/ Queens garden trial

We hebben vanmorgen uitgeslapen. Althans dat wilden we, we hadden de wekker niet gezet, maar ook niet uitgezet. Dus liep de wekker om 7.30 uur gewoon af.

De temperaturen zijn nog verder gezakt. Gisteren was het niet meer dan 21⁰C overdag en ‘s avonds konden we niet meer buiten zitten daar was het te koud voor. Ook vannacht hebben we een extra slaapzak over gehad. De temperatuur is vannacht niet boven de 5⁰C geweest. Dit komt ook omdat de camping maar ook het park zelf al op een hoogte zit van ongeveer 2000 meter. Maar verder is het weer prima. We kunnen ons geen beter weer wensen, zeker niet om dingen te ondernemen.

Vandaag gaan we de Navajo Trail doen dit is maar 2,2 km lopen maar met een groot hoogte verschil. Wij gaan dit uitbreiden met de Queens garden trial waardoor de totale route ongeveer 5 km wordt met hetzelfde hoogteverschil. Je loopt dan tussen de hoodoos door. We zijn met de camper naar de dezelfde parkeerplaats gereden en vervolgens met de shuttlebus naar halte 6 “Sunset point” gereden. Dit was het vertrekpunt van de navajo trial. Vanwege de temperatuur zijn we de trial begonnen met een vest of trui aan, en dat was geen overbodige luxe. Halverwege de tocht hebben we de trui pas uitgedaan. Wij hadden al besloten dat we de “navajo trial” gingen combineren met de “queens garden trial” (totale lengte 4.5 kilometer). Maar met een hoogte verschil van 3 a 400 mtr, dus best pittig. Deze keus hadden wij gemaakt omdat het eerste gedeelte van de navajo trial stijl naar beneden gaat. De queens garden is minder stijl. Dit bleek achteraf een goede keus. Van bovenaf zie je de mensen onderin de kloof lopen dat is een fantastisch gezicht. Eigenlijk is de hele tocht een belevenis. Zo’n prachtige natuur, zoveel verschillende kleuren. Bij elke bocht, en dat waren er veel, sta je weer versteld van het uitzicht. Op verschillende plekken zag je mensen boven op de rim lopen, dezelfde plekken waar wij gisteren ook liepen. In totaal hebben wij er 3 ½ uur over gedaan. Met heel veel foto stops en rustmomenten. Wij hadden boterhammen en drinken mee genomen en dat in de kloof opgegeten.

Om 15.30 zijn wij met de shuttle bus terug gegaan en om 16.15 uur waren wij weer op de camping. Tijdens de evaluatie en de koffie (en biertje) waren wij het er allemaal over eens dat wij de dag weer nuttig hadden besteed. En, dat we een prachtige natuur hebben gezien “Wie hept in twênte nig sulke mooie natuŭr”.

Ook de komende nacht wordt het fris. We zijn er weer helemaal op voorbereid en hebben de dubbele slaapzakken van gisterenavond nog op het bed liggen.

Morgen rijden we door naar “Capitol Reef” naar “Fruita campground”. Dit is ongeveer 200 kilometer rijden. De navigatie geeft aan dat we via de 22 naar “capitol reef” rijden maar wij nemen de 12. Dit moet een mooiere route zijn. Dat gaan we morgen bekijken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!