Dag 12. Capitol Reef/ scenic drive

Door Gesiene en Henk Huuskes - A couple of years ago

Dag 12. Maandag 24-9-2018. Capitol Reef/ scenic drive

Het was vanmorgen erg fris toen wij wegreden. Ik denk niet meer dan 10 ⁰C. Dat komt ook omdat wij hier op behoorlijke hoogte zitten. Ik denk zo’n 2200 meter. Vandaag dalen wij af naar een hoogte van ongeveer 1800 meter in Capitol Reef. Toch voor vertrek maar even het grijze- en het zwarte water lozen. Je weet niet wat we de komende dagen tegenkomen en of wij op de volgende campings full hookup hebben. Ik denk het niet. Ook onze voorraad begon aardig te slinken, wij hebben veel water verbruikt de laatste dagen, wij hebben geen toetjes meer, brood werd ook minder. Zelfs de doos waar het bier in stond kon je de bodem al zien. Dus het zou ideaal zijn als wij onderweg nog een wallmart tegen zouden komen of een andere supermarkt. Maar de kans leek ons niet zo groot omdat tussen Bryce en Capitol Reef geen plaats van betekenis liggen. Maar wij hadden gezien dat dicht bij de camping een bakker met een kleine supermarket was. Toen wij daar kwamen was de winkel gesloten. Het zag er verlaten bij. Binnen in de winkel waren veel schappen leeg, dus dit wordt niets. Dus hopen dat wij onderweg iets beters tegen komen. Wij hebben het al over rantsoeneren gehad maar het kan nog meevallen!!

Dat wij weg 12 hebben genomen i.p.v. weg 22 is een goede keus geweest. Wij hebben onderweg zoveel verschillende naturen gezien dat is onvoorstelbaar. Toen wij Bryce verlieten waren de bergen overwegend rood gekleurd een eind verder was zowel de vorm als de kleuren van de rotsen veranderd. Je zag aan de kleuren in de rotsen dat verschillende aardlagen op elkaar waren gestapeld. En dit met verschillende kleuren. Wij hebben veel verschillende foto en film stops gemaakt.

Je waant je soms in een wildwestfilm. Mooie vlaktes omringd door bergen en rotsen. Je tuurt de horizon af of je toch niet toevallig een verentooi van het opperhoofd boven de rand uit ziet komen. En inderdaad wij gingen koffie drinken op een parkeerplaats waar een uitleg werd gegeven hoe deze plaats voor het eerst door de blanken werd gekoloniseerd. Dat was in 1864 150 jaar geleden, waar praten we over. Nu rijden we daar met een camper met een snelheid van 90 km/h over een prachtige weg, toen met een huifkar zonder wegen of een supermarkt.

Op een gegeven moment veranderde de natuur van kale rotsen in prachtig mooie bossen. In die bossen stonden een soort berkenbomen die er net zo uitzagen als bij ons behalve dat deze bomen alleen takken hadden in de kruin. En de bladeren waren al overwegend geel, zeg maar herfstkleuren. En dat komt waarschijnlijk omdat het hier ’s nacht op deze hoogte al behoorlijk koud kan zijn.

Wij moesten nog een winkel vinden en dat hadden wij nog niet gevonden. Wij kwamen zelfs geen plaatsen tegen. Wij hadden op de navigatie het plaatsje “Boulder” als tussenstop ingegeven dat leek ons nog wel zo’n plaatsje.  Het stelde niets voor een kroeg, een farm, en nog een kroeg met BB. Maar geen supermarkt. Dit was toch wel onze laatste kans.

Een eind verder was de weg aangelegd over een bergkam. Zowel links als rechts keek je steil naar beneden over een prachtige natuur. Onderweg waren stukken weg waar je niet harder mocht dan 25 mph (40 km/h) rijden. Dat komt omdat hier de koeien los lopen en dus ook over de weg kunnen komen. Hetzelfde als in Oostenrijk en Zwitserland. Het werd wel aangenamer wat temperatuur betreft. Dat kwam waarschijnlijk ook omdat je wat lager kwam. We zitten nu nog ongeveer op 1800 meter hoogte. Vlak voor een T-splitsing waar wij rechts af moesten komen wij bij een informatie centrum. Hier zijn wij naar binnen gegaan en inlichtingen gevraagd over het Capitol Reef. Zij gaf ons een mooie kaart van het park en ze beval ons aan om de scenic drive te doen. Dat kwam goed uit want dat waren wij toch al van plan. Tevens hebben we daar gevraagd of hier in de buurt een supermarkt was. Ja dat was er wel maar dan moest je linksaf en dan een mijl verder. Dat hebben wij gedaan en inderdaad er was een supermarktje. Maar goed we hebben er water en brood gekocht en broodbeleg. Wij waren gered, geen rantsoen. Toen verder gereden naar Capitol Reef. Om 15.00 uur waren we bij het info centrum van het park voor de gebruikelijke kaarten en een vraag over een wandeling. We hebben uiteindelijk de scenic drive gedaan. Die was mooi met prachtige uitzichten en vergezichten. Wat ons wel tegenvalt is, dat wij nog maar weinig wilde dieren hebben gezien. Geen beer (ja bijna) geen slang (ja een dode) geen Bergleeuw of Puma. Dat valt een beetje tegen. Maar we hebben wel veel natuur gezien, heel veel. En de werkelijke natuur is veel mooier dan ik hier kan beschrijven en ook veel mooier dan je op een foto kunt weergeven.

Om 17.00 uur waren wij bij de camping. Bij het infocentrum hing al een bordje dat de camping vol was. Bij de ingang van de camping nog eens dezelfde informatie. Wij zijn uiteraard de camping opgereden want wij hadden deze camping besproken, op plaats 61 hing keurig een kaartje met daarop fam ten Vergert en bij plek 62 een kaartje met  de naam fam. Huuskes. Dan zie je toch wel het voordeel van camping bespreken. En dat is hier zeker nodig als je tenminste in de parken wilt kamperen. Het was een mooie natuurcamping met niet zoveel plaatsen. Dus ondanks dat de camping vol was keek je zo door het bos.

Toen we op de plek stonden en zaten koffie te drinken sprong Rudi op en zegt kijk daar. Stonden in de boomgaard een aantal Herten en Reeën te grazen. Dat is toch aardig om te zien. Maar deze waren zo goed als tam. Ze deden zich tegoed aan de appels en peren die op de grond lagen. Dat kwam omdat de campinggasten tegen betaling van 1 dollar per pond appels of peren mochten plukken. En de minder gave exemplaren kwamen op de grond terecht waar de dieren zicht tegoed aan deden.

Morgen rijden we door naar N.P. Arches. Dat is 230 km rijden. Wij zijn benieuwd wat we daar te zien krijgen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan