Dag 13. Arches/ Moab

Door Gesiene en Henk Huuskes - A couple of years ago

Dag 13. Dinsdag 25-9-2018. Arches/ Moab

We weten wat ons vandaag te wachten staat de tocht naar Arches (230km). Aanvankelijk was de natuur, de natuur van Capitol Reef , zeg maar de natuur die je voornamelijk in cowboyfilms ziet. Daarna werd het vlakker maar wel wisselend en zeker niet vervelend. Het is nu, net als gisteren, net of je door niemandsland rijdt. Je ziet bijna niets meer van bewoning of iets van het gevolg van menselijk handelen. Op de straat, waarop je rijdt, na natuurlijk. Af en toe een ranch waar je langs rijdt. Op dit traject kom je geen steden of zelfs maar dorpen tegen. Zelfs koeien zie je hier bijna niet. Daar is het te onherbergzaam voor.  De ene keer bestaat de natuur uit verschillende kleuren rotsen de andere keer zijn het net door mensen opgeworpen bulten zand. De wegen zijn prima. Het grootste deel rijden we op provinciale wegen. Parkeerplaatsen om te stoppen zijn er bijna niet. En als ze er al zijn dan worden ze niet of te laat aan gegeven waardoor je er alweer voorbij bent voor je die ziet. Er zijn, op straat, ook niet zoveel gelegenheden om te stoppen voor het maken van foto’s of ze zijn aan de verkeerde kant van de straat. Wij hebben ook een stuk autobaan gehad. De camper op 90 km/h (60 mph) dan op cruise control. Ondanks dat je 90 km/h rijdt halen de vrachtwagens je gewoon in. Die rijden minimaal 100 km/h. En die vrachtwagens zijn een stuk langer dan bij ons. Dan komt er vaak nog een aanhanger achteraan, en soms zelfs twee. Dat zie je bij ons niet. Naarmate we dichter bij Arches komen wordt de natuur weer grilliger. De temperatuur wordt hoger en het wordt drukker op de weg.

We zijn eerst naar de camping gereden. Ook hier stond al aangegeven dat de camping vol was. Gelukkig hadden we deze ook gereserveerd. Het was allemaal prima geregeld. Dit was een camping buiten het park en dus ook wat luxer maar ook wat duurder. En …. goede wifi. De camping zag er netjes en schoon uit. Maar campings zijn hier anders dan bij ons. Hier lijkt het meer op een parkeerplaats met betonnen platen waar de camper op komt te staan. Die camper staat zo wel meteen recht. Verder heb je alles op de plek zoals water, elektriciteit en afvoer. Op de camping staan veel onvoorstelbaar grote campers van Amerikanen, het zijn complete bussen. Het kan niet groot genoeg zijn. Gesiene en Marianne hebben vanmiddag een rondleiding door zo’n camper gehad. Ze waren er stil van, zo lux.

Nadat we hadden geluncht zijn we naar het dorp “Moab” gegaan.  O.a. naar het info centrum voor de wandeling voor morgen. Die man (een Nederlander) vertelde ons wat het meest verstandig was. Hij vertelde ons dat het beste was om morgenvroeg, voor 7.30 uur, je op het park moest zijn. Vanaf die tijd ontstond er al een file bij de ingang van het park. Dus dat was niet aan dove mansoren gezegd. Morgenvroeg om 07.00 uur opstaan en dan weg. Wassen en ontbijten doen we wel in het park. Daar gaan we dan twee wandelingen doen en een aantal uitzichtpunten bezoeken. Daar vertel ik morgen meer over.

“de tied geet rap” mer wie verveelt oons nig. En wie zeet heel vul byzondere ding’n.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!