Dag 15. Monument Valley

Door Gesiene en Henk Huuskes - A couple of years ago

Dag 15. Donderdag 27-9-2018. Monument Valley

We zijn vanmorgen begonnen met het vuile water te vervangen voor schoon water.

Daarna begonnen aan de reis naar Monument Valley (252km.) Maar eerst na Moab boodschappen doen, benzine en gas tanken. Het gas tanken doen wij nu voor het eerst. Dit gas wordt gebruikt voor de warmwater voorziening en voor de koel- en vrieskast. Dus kun je niet het risico lopen zonder te komen zitten.

We reden om 10 uur weg uit Moab, hebben onderweg koffie gedronken. De omgeving onderweg was vooral ’s morgens niet erg bijzonder. Dat werd ’s middags anders. Toen kreeg je meer de natuur van Monument Valley. Dat wil zeggen roodachtig gekleurde rotsen vergelijkbaar met Arches maar nu is het niet aaneengesloten rijen rotsen maar op kale vlakten zie je een of meerde rotsen bij elkaar. Dat maakt een typisch omgeving mogelijk. Het is woestijn, maar dat was Arches ook. Maar daar was meer begroeiing dan hier. Dan zie je, op je navigatie, dat de afstand naar de camping nog 15 kilometer is dan kun je je haast niet voorstellen dat er een camping is in deze woestenij. Toen we vlak bij de camping kwamen bleek de camping te liggen in een soort van nederzetting waar meer activiteiten waren. Er was o.a. een klein vliegveldje maar een benzinestation. Er waren zelfs 2 campings. De eerste stond echt middenin de woestijn zonder begroeiing en de camping (Goulding’s Campground) die wij hadden geboekt had wat meer moeite gedaan om begroeiing mogelijk te maken. Er stonden zelfs boompjes. Waar bij elke boom/struik een aparte sproeier stond en om de boom een aarden walletje was aangebracht om te voorkomen dat het water wegloopt voordat het zijn werk heeft gedaan. Op onze plek op de camping hadden wij ook elektriciteit en stromend water. Je begrijpt niet waar zij het water vandaan halen. De camping is verder prima, goede sanitaire voorzieningen en voldoende ruime plaatsen. Monument Valley is van oorsprong Indiaans gebied en alle economische activiteiten worden nu ook nog door de indianen gedaan. Althans, zo heb ik gelezen. Dus ook de camping. We werden ingeschreven door mama Squad. We hadden al geoefend in kuchen maar ze blijken toch gewoon Engels te praten. De temperatuur is momenteel zo’n 30⁰C die kan ’s nachts makkelijk zakken naar 5⁰C. Dat komt omdat wij nog steeds zitten op een hoogte van 1650 meter.

Morgen gaan we door naar Page (200km) en ’s middags lopen wij naar de Horseshoe Bend. Dat is hoefijzer vormige kronkel in de Colorado rivier.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan