Dag 17. Page - Antelope Canyon/ Glen Canyon Dam

Door Gesiene en Henk Huuskes - A couple of years ago

Dag 17. Zaterdag 29-9-2018. Antelope Canyon/ Glen Canyon Dam

Wij moesten vanmorgen om 09.00 uur bij het ontmoetingspunt van tours4fun zijn. Dat waren wij ruim op tijd. Wij kregen alle vier een blauwe instapkaart. Wij hadden de camper bij de hand dus zijn we maar koffie gaan zetten.

Op tijd waren bij het ontmoetingspunt. Het was al druk, we zagen mensen met oranje kaarten, of gele, of rode of zoals wij met blauwe. Er stonden een aantal jeeps waar achterop zitplaatsen waren gecreëerd. Ook deze activiteiten worden gerund door indianen. Op een gegeven moment komt een indiaanse man naar buiten en zegt dat alle mensen met een rode kaart mee moesten komen. Wij even mee tellen, het waren er veertien. Wij waren benieuwd hoe die allemaal achter in de jeep konden. Maar inderdaad het lukte. Wij even rekenen 14x53,-=742 dollar. De ene na de andere jeep vertrok en kwam een uur en drie kwartier later weer terug. Ik denk dat opperhoofd “blackfoot” toentertijd goed heeft onderhandeld met de Yanks. Wij reden eerst door de stad met een behoorlijke snelheid. Je zit achterin de jeep met twee personen samen in een stel autogordels. Vlak voor we Page uit reden telden wij op een gegeven moment tien kerken op een afstand van misschien 300 meter. Allerlei geloven b.v. baptisten, katholiek enz. Buiten Page reed de jeep de woestijn in. Dat duurde een behoorlijke tijd. Wij waren niet bang om te verdwalen want een Jeep laat altijd een spoor achter en een Indiaan is goed in spoorzoeken. Na een half uur rijden kwamen we bij de canyon aan.

Maar het was overweldigend. Antelope Canyon is een berg die heel grillig is gespleten, zo lijkt het. Maar in werkelijkheid is die spleet uit de berg gesleten door weer, wind en water. In zo’n grillige vorm waardoor de ene keer de doorgang ruim is maar even verder weer heel smal. De zon schijnt door die spleet op de wand waardoor die allerlei kleuren en vormen heeft. Dat is schitterend om te zien. Je loopt met dezelfde groep door de berg waarmee je ook met de jeep bent gekomen en de chauffeur is de gids. Zij gaf ook aan hoe je het beste foto’s kunt maken van bepaalde gedeelten van de spleet en daarbij optimaal gebruik kunt maken van het licht. Na drie kwartier kom je aan de andere kant van de berg weer uit de canyon. Daar nog een paar foto’s gemaakt omdat je daar kunt zien hoe de berg is gespleten. Daarna dezelfde weg weer terug. En met de jeep terug naar het vertrekpunt. Het was de moeite meer dan waard.

Wij hadden al wel gezien dat hier in de buurt ook een dam was “de Glenn Canyon Dam”. Maar daarover stond in het blad “wat te zien in Page” niets vermeld. Maar we zijn er wel naar toe gereden. Er was een goede parkeerplaats bij en een info-centrum. Daar zijn wij eerst geweest. Daar een film gekeken, erg interessant. De eerste ideeën van deze dam zijn al in de tweede wereldoorlog ontstaan. In 1956 zijn de eerste ideeën geopperd en in 1966 was de dam klaar. Page, het plaatsje (9000 inw.) waar wij nu zijn is door die dam ontstaan. De eerste inwoners van Page waren mensen die aan de dam werkten. We hebben geïnformeerd of het mogelijk was een excursie te krijgen in de dam. Normaal gesproken was dat wel mogelijk maar nu niet omdat de lift in de dam kapot was. We konden wel een excursie krijgen waarbij wij over de dam liepen. Dat hebben we niet gedaan omdat dat niets toevoegt aan datgene wat wij al doen. Hierna zijn we naar de Mac geweest een ijsje eten en daarna op de camping koffie gedronken. Morgen gaan we door naar de Grand Canyon. En maandag hebben wij een helikoptervlucht geboekt. De weersverwachting de komende dagen worden minder. Hopelijk dat alles gewoon door kan gaan. Maar dat horen jullie volgende week.

Ik zou eigenlijk nu al dit verhaal willen posten op het internet maar dat is helaas niet mogelijk. Want wij hebben op deze camping wel wifi maar zonder internet. Wij kunnen whats appen maar geen e-mails ontvangen of versturen. Ook whats app beeldverbinding is niet mogelijk. Dan ben je in het land waar het allemaal is bedacht en ontwikkeld en zou je verwachten dat het hier allemaal is geregeld. Dat valt wel tegen en dit is niet de eerste camping waar het zo mager is geregeld.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!