Dag 18. Grand Canyon/ Desert View

Door Gesiene en Henk Huuskes - A couple of years ago

Dag 18. Zondag 30-9-2018. Grand Canyon/ Desert View

Vanmorgen zijn we om 08.30 uur van de camping vertrokken, nadat we de camper hadden ontdrold en het vuile water hadden vervangen door schoon water. Omdat we geen goede wifi verbinding op de camping hadden zijn we eerst naar de Mac gereden en een kop cappuccino gedronken. Toen had ik meteen de gelegenheid om deel vijf van ons vakantieverhaal te posten met een aantal foto’s maar zonder filmpjes. Dat doen we later.

Nadat we onderweg hadden koffie gedronken kwamen we om ongeveer 11.30 uur bij de ingang van het Grand Canyon N.P. aan. Onderweg hadden we al een stop gemaakt bij de “Little Colorado”. Dat was al een indrukwekkend verschijnsel.

Net voorbij de ingang van het park hebben we geluncht. Even daarna kwamen we bij het eerste viewpoint “Desert View” aan. Toen zagen we hoe indrukwekkend natuurverschijnsel de Grand Canyon is. Bij zo’n wond in de aardkost valt alles in het niets. Het was druk bij dat view point en je ziet altijd weer mensen die de raarste dingen uithalen om maar de mooiste foto te maken.

Na nog een aantal view points te hebben gezien zijn door gereden naar de camping  “Camping Matherground” deze lag in het NP Grand Canyon. Maar gewoon in het bos. ’s Avonds stikdonker geen lamp te bekennen en de herten, en wie wat nog meer lopen los door het bos. Ook deze camping was vol dus maar goed dat wij ook deze camping hebben besproken. Bij het binnenkomen van de camping zagen we een edelhert grazen vlak voor de camping. Ik had inderdaad al gelezen dat het goed mogelijk is dat je ’s morgens herten om je camper lopen. Ook elders op de camping liepen reeën te grazen.

’s middags hebben we bekeken waar we de volgende dag moeten zijn voor onze helikoptervlucht. Dat was ongeveer 15 minuten rijden. En hoe laat we zouden vertrekken. Niet te laat want je weet maar nooit. Toen Rudi ’s avonds zei, ik heb op mijn mobiel al 23.00 uur i.p.v. 22.00 uur, rezen de twijfels. Wij konden het niet controleren want wij hadden geen internet of wifi. Afgelopen dagen hebben wij al vaker met het tijdsverschil te maken gehad. Wij konden het niet controleren, wij hadden geen internet. Marianne en ik hadden de automatische tijdaanpassing al uitgezet om verwarring te voorkomen en hansmatig de tijd aangepast. Wij gaan nu zo vroeg weg dat wij in het eerste geval een uur te vroeg zijn en in het andere geval precies op tijd zijn. Wij moeten n.l. 30 minuten voor vertrek aanwezig zijn en wij vertrekken om 9.30uur.

Dus morgen de helikoptervlucht. Tenminste als het weer geen roet in het eten gooit want de vooruitzichten zijn niet onverdeeld gunstig.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!