Dag 20. Needles Marina Resort

Door Gesiene en Henk Huuskes - A couple of years ago

Dag 20. Dinsdag 2-10-2018. Needles Marina Resort

Vanmorgen om 7.30 uur ging de wekker af. Dat was uitslapen vergeleken met gisteren. Gisteravond heeft het geregend en afgelopen nacht heeft het veel geregend. De eerste regen deze vakantie. Dan realiseer je je hoeveel geluk wij gisteren hebben gehad met zowel de helikoptervlucht als met de wandeling in de canyon. De temperatuur was vannacht ook niet al te hoog misschien 15 ⁰C.  Voor het vertrek toch nog maar even de camper ontdrold. Wij weten niet welke camping wij komende nacht krijgen en of doe full hook-up heeft. Die camping is niet besproken.

De bedoeling was om gedeeltelijk van de grote weg af te gaan en een dan de “route 66” te volgen. Dat hebben we niet gedaan omdat het weer daar te slecht voor was. Wil je iets van route 66 zien dan is dat toch allemaal buiten. Dus hoefden wij vandaag geen 405 km te rijden maar 365km tot aan Needles. Wij hadden al afgesproken dat als wij op tijd in Needles zijn dat we misschien nog een uur doorrijden want wat wij vandaag rijden hoeven wij morgen niet te doen.  Wij waren om 15.30 uur in Needles.  Het weer was hier weer zomers. De temperatuur was gestegen tot 30 a 35 ⁰C. Dat is zeker 10⁰C meer dan we vanmorgen hadden bij de Grand Canyon. Maar de Canyon ligt ongeveer op 2000mtr en wij zitten hier misschien op 500 mtr hoogte dat scheelt. Niet alleen de temperatuur is gestegen maar ook de benzineprijs. Betaalden wij vanmorgen nog $3,30 voor een gallon (3,8 ltr) hier moet je $4.30 per gallon betalen. Dat heeft te maken met de staat waar je bent. Wij waren vanmorgen nog in Arizona en nu zijn we in Californië.

Een uur doorrijden heeft geen zin, we hebben gezocht naar een camping op de route naar Bakersfield, onze volgende bestemming. Volgens de navigatie kwam pas over 190 km een volgende camping. Dat doen we niet dat is te ver. Dus gaan we naar de oorspronkelijk bedoelde camping. Dat was camping “Needles Marina Resort” in Needles. Dat was een mooie camping aan de Colorado river. Een mooi gelegen camping met ruime plaatsen. Ook de douchen zijn hier prima, het interieur is wat verouderd maar er is ruimte genoeg. Je kunt hier wel 2 stukken zeep laten vallen en zonder problemen weer oppakken. Het was niet erg druk op deze camping we zijn de drukte van de parken gewend maar daar is hier geen sprake meer van. We hebben vanmiddag en vanavond buiten gezeten. Ik ben bang dat dit een van de laatste avonden is dat we buiten kunnen zitten. Want de komende dagen gaan we richting zee en San Francisco en daar is het minder warm.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!