Dag 23.whale watching/17 miles drive

Door Gesiene en Henk Huuskes - A couple of years ago

Dag 23. Vrijdag 5-10-2018. whale watching/17 miles drive

Vanmorgen liep de wekker om 7.00 uur af i.p.v. 7.30 uur omdat de boot voor de whale watching om 9.00 uur zou vertrekken. Wij waren op tijd, om 8.30 uur om precies te zijn. Er was nog voldoende plek en dus 4 tickets gekocht. Wij hadden keus uit drie aanbieders wij hebben gekozen voor deze. Waarom weten we niet maar het was geen slechte keus. Het personeel was vriendelijk en betrokken. Ze vertelden veel over datgene wij zagen en vooral ook wat we niet zagen. Het was een tocht van 4 uur. Het heeft geen minuut verveeld of het moet de eerste twintig minuten zijn want toen gebeurde er weinig. Daarna was het een en al activiteiten. Veel walvissen gezien maar ook dolfijnen. En allemaal van dichtbij. Het enige probleem is, hoe krijg je het op de film c.q. de camera. Onverwacht komt er weer een walvis uit het water maar dan ben je alweer te laat. Het is ook vaak een gok. Je blijft filmen met de hoop dat er een walvis uit het water komt soms heb je geluk. Wij hebben eerst een hele rits walvissen gezien en daarna dolfijnen. Het was prachtig. Om 13.00 uur waren wij weer aan wal.

Wij zijn weer naar de camper gegaan en hebben ons een boterham gesmeerd en opgegeten. Daarna hebben we de 17 miles drive gedaan. Een tocht van ongeveer 20 km door prachtig natuur en langs de kust. Ik denk dat we wel 4 golfbanen hebben gezien op dat relatieve kleine stukje grond. De mensen die daar wonen zijn niet jantje modaal dat kun je wel zien. Je kon de route volgen door de midden markering te volgen die niet alleen geel was maar daar tussendoor rode strepen had.

Afgelopen nacht hebben we op een mooie natuurcamping gestaan waar de herten over de camping liepen maar deze camping had geen accommodatie zoals elektriciteit en wifi. Dus als we toch vrij zijn een camping te kiezen (want we hebben niets besproken) dan kunnen we net zo goed een camping kiezen iets verder richting San Francisco. Dat hebben we gedaan maar ook geweten. Op de eerste plaats gingen we om 17.00 uur op weg en dat op vrijdag. Dus het was hartstikke druk op de weg veel files. Over die 25 km hebben we een uur gedaan. Komen we bij die camping was deze vol. De camping die we uitgezocht hadden was  aan de zee, en het begin van het weekend. Volgende camping, ook aan zee, ook vol. De derde camping was iets van zee af, een KOA camping, deze had nog plaats maar het was inmiddels 19.00 uur. De evaluatie konden we wel vergeten. Althans van vandaag.

’s Avonds hebben we het programma van de laatste dagen besproken en ons afgevraagd;

·       Hoe kunnen we a.s. zondag naar San Francisco en

·       hoe komen we weer terug en

·       wat willen we zien en

·       Hoe, en hoe laat gaan we maandag naar Cruise Amerika en

·       hoe laat moeten we op het vliegveld zijn.

Allemaal vragen die ons de afgelopen weken niet heeft geboeid maar nu onvermijdelijk zijn. De antwoorden op die vragen horen jullie wel als we weer terug zijn in Nederland. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!