Dag 5. Kaleden, BC - Peachland, BC

Door Niels - A couple of years ago

Het liefst blijf ik nog een nacht op deze camping. Dat zou in principe kunnen, omdat we in de Okanagan Valley blijven. Alleen 50 kilometer verderop. En die camping is al betaald. Gezien dit alles een redelijk duit kost, is het zonde om dan extra voor een overnachting te betalen.

Omdat het niet ver is, doen we rustig aan en stipt op de uitchecktijd rijden we weg. Dit is optimaal je geld eruit halen. We waren gister ook al vóór de inchecktijd op de camping. Ha.

De planning was om in deze omgeving even twee dagen weinig te doen en te relaxen aan het water. Om deze dag in ieder geval toch íets te doen, rijden we eerst langs het Visitor Centre van Penticton. De vriendelijke vrouw geeft aan dat er verschillende wineries zijn. Zeker leuk, alleen de rest van het gezelschap heeft hier minder mee. Ook ligt er een oude radarboot langs de boulevard (“which is probably open”) en kunnen we langs deze boulevard naar de Farmers Marker lopen die tot 14u is. Dat klinkt niet super spannend, maar hé.. we zijn er nu toch. 

We parkeren de camper bij de boot die.. gesloten is. We lopen langs de boulevard richting Farmers Market. Halverwege zien we een terras en besluiten even wat te gaan drinken. We moeten ook niet moe worden van de wandeling. Ik bestel een lemonade en een hotdog. Lekker vet met veel mosterd en ketchup en augurk en ui. Als ik hier zou wonen, zou ik echt dik zijn. Wel gezellig dik.

Via de wifi op het terras kom ik erachter dat de Famers Market tot 13u is in plaats van 14u. En het is nu 12.45u. Oké, tot zover Penticton. Laten we maar naar Todd’s RV Park in Peachland rijden en daar aan het water gaan zitten.

De weg langs het Okanagan Lake is heel mooi en weer heel anders dan de omgeving van het Shaka Lake, waar we vannacht stonden. De lucht is wel weer dichtgetrokken en ziet er dreigend uit.

We nemen de afslag naar de camping en rijden naar beneden, richting het meer. Het hele strand is gebarricadeerd en overal liggen zandzakken. In Kaleden hoorde ik al dat het de afgelopen tijd erg gestormd heeft. Dat zal hier ook wel het geval zijn geweest. We arriveren bij de camping en zien dat het halve terrein onder water staat en is afgezet. ‘O. My. God’, is het enige wat ik denk. Het ziet triest en armoedig uit. 

De vrouw in de office wijst me vriendelijk de plek aan op de plattegrond en doet verder alsof er niks aan de hand is. Ik sta nog een beetje geschokt om me heen te kijken. “When did this all happen?”, vraag ik uiteindelijk maar. “It’s been going on for weeks but nothing to worry about”. Nee, dikke prima, maar ik ben verbijsterd over de staat van deze camping en het feit dat er niks over gezegd wordt.  Nou ja, we zien het wel. We rijden naar plek 35, parkeren de camper en kijken uit op de afvalcontainers. Het wordt alsmaar triester. We twijfelen of we doorrijden, maar besluiten hier dan toch maar te blijven. Het is maar voor en nacht.

Op tien minuten lopen is een winkelcentrum en we doen even wat boodschappen. De lemonade van vanmiddag heeft me geïnspireerd en ik neem gelijk een fles van 2 liter. Bij de Liquor Store even kijken voor bier. Het lijkt me zo’n fijn idee om voor de camper een biertje te drinken. De prijzen doen me gelijk rechtsomkeert maken naar de uitgang.

In principe is Todd’s RV Park best een leuke camping.. wanneer de zon schijnt, als je een plek aan het water hebt en er geen overstroming is geweest. Nu, in de huidige staat, is het gewoon geen camping waar je wilt staan. Houdoe en bedankt.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!