Wandeling Grassi Trails Canmore

Door Hans Mestrum - 17-07-2019 05:20

 

 

Vandaag (dinsdag) in Canmore een prachtige wandeling gemaakt naar Upper Grassi Trail. Zie hierboven wat foto’s. Je kunt er op klikken voor een grotere afbeelding en door het album bladeren. Nog meer fotos vind je in de afbeeldingen.

Een mooie korte tocht door de bergen leidde naar een kleine parkeerplaats. Vandaar uit kon je trail van ongeveer 4,5 km lopen, Een goed pad door de bossen en met mooie uitzichten. We waren er niet alleen maar het was er ook niet echt druk. Bij het eindpunt gekomen konden we genieten van een helder blauw meertje. Of eigenlijk 2. Want wat hoger kon je nog naar het Upper Grassi Lake lopen. 

Wat een prachtige natuur was het wat we zagen. Prachtige bergen, mooie hoge naaldbomen, veel bloemen en rondspringende kleine eekhoorns. We zagen zelfs op een rots een 2 berggeiten met 2 jonkies.

We hebben er lekker gepicknickt en genoten van wat we daar zagen. Heerlijke in het zonnetje met af en toe een spetter regen. Toen we terug waren regende het even serieus, maar in de avond was het weer droog en hebben we over de boardwalk langs Bow River gelopen. Nog meer moois. 

Daarna hebben we heerlijk gegeten bij een restaurantje dat we gisteren al gezien hadden: Taverne. Prima eetcafé waar veel locals zaten.

op de terugweg begon het te regenen met de zon op de achtergrond tegen de rockies aan. We zagen een dubbbele regenboog. Prachtig.

In de ochtend hadden we trouwens inkopen gedaan in de supermarkt voor onze picknick en het ontbijt voor de volgende dag. De prijzen liggen hier wat hoger dan in Nederland. 

Morgen (woensdag) rijden we naar Lake Louise naar Deer Lodge bij het meer. We rijden over de Bow Valley Parkway (1a) i.p.v. de highway. Het schijnt daar erg mooi te zijn met kans op wild.

Reacties

Kirsten 17-07-2019 06:47 {{button-58385}}

Goedemorgen vanuit Boxtel,
Ik word hier net wakker uit mn slaapdienst. Wat hebben jullie al een mooi plekje ontdekt met mooi open weer. Door jullie berichtjes en foto's ben ik weer even terug op reis. Prachtig! Ik geniet mee. Alvast een goede reis naar Lake Louise!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan