Jaaaa een beer!! En 2 meren, een hert en een canyon

Door Hans Mestrum - A couple of years ago

Wat een prachtige dag! Nou behalve het weer dan vanmiddag. We reden vandaag, woensdag, van Canmore naar Lake Louise. Een stukje over de snelweg, waar je overigens maar 90 km mag, en een heel stuk over de Bow Valley Parkway, waar je maar 50 km mag. Een prachtige weg door de bergen en door de bossen. Langs deze weg lift ook de Johnstone Canyon. Die hebben we ook bekeken. Je kunt er een heel stuk langs lopen tot aan de waterval.

Op de route liep een hert inde berm. Je ziet het bij de foto’s.

Bij Lake Louise regende het jammer genoeg. Maar dan zijn de Rockies net zo goed heel mooi. We slapen vannacht in Deer Lodge vlak bij Lake Louise. Zo hadden we de kans om ook nog naar Morraine Lake te gaan in de avond. Overdag was het al vroeg afgesloten omdat het parkeerterrein vol was. Toen we er s middags langs gingen moesten we ook terug maar dat was geen straf want we zagen de eerste zwarte beer langs de berm scharrelen, vlak bij ons hotel. Prachtig!

In de avond zijn we nogmaals naar Morraine Lake gegaan. Mooi meer!

Morgen, donderdag, rijden we via de indrukwekkende Icefield Parkway dwars door de Rockie Mountains naar Jasper, een bergdorpje. Onderweg zullen we veel gletsjers, meren, rivieren etc. zien, dus veel stops.

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!