Indrukwekkende Icefield Parkway

Door Hans Mestrum - A couple of years ago

Wat was het vandaag (donderdag) een indrukwekkend dag! We reden over de Icefield Parkway, de bergweg tussen Lake Louise en Jasper. De mooiste bergweg wordt ie wel genoemd. Ik kan me er iets bij voorstellen. Prachtige bergen met veel gletsjers en ijsvelden, heel veel mooie meren en watervallen, prachtige vegetatie en een mooi onderhouden en makkelijk te rijden weg. Het is dus geen pas. Je mag er maar 90 km per uuur en op sommige stukken zelfs maar 60. Dat verstekt het gevoel  aan rust en prachtige natuur. Geen huizen, geen dorpjes, helemaal weg van de bewoonde wereld. Zelfs geen bereik. 

Bij The Crossing kun je tanken en eten of wat drinken. Dat is ongeveer halfweg de 230 km lange weg. Druk is het vergeleken met onze wegen helemaal niet. Hier en daar auto,s die ook rustig aan doen. Allemaal heel relaxed. Overigens is dat wel iets wat ons hoe opvalt, de mensen zijn allemaal heel relaxed en vriendelijk. Auto,s remmen al af om te stoppen als ze je van grote afstand zien,

We hadden weer onze app Guide GySPy aangezet die via is gps je precies verteld wat er te zien is. We  isten dus niets. We stopten o.a. bij Bow Lake, Peyto Lake, Mistaya Canyon en hadden onze lunch in genoemde The Crossing.

Verder zagen we nog talloze hangende gletsjers, ijsvelden, indrukwekkende rotspartijen en mooie vergezichten. 

Als klap op de vuurpeil zagen we auto,s langs de weg staan net voor Jasper, en jawel weer een beer! Dit keer een grote bruine beer. Die stond aan de overkant  van de weg  van een bessenstruik te eten. We hebben zeker een kwartier in de auto zitten kijken. Mooi hoor om zo in de eerste dagen al 2 gezien te hebben.

We verblijven nu 3 nachten in the Jasper Inn en hebben een prachtige suite, heel ruim met 2 grote bedden, grote fauteuils en een dubbele jacuzzi!

We hebben ,s avonds gegeten in Jasper Inn Grill wat ook bij het appartementencomplex hoort. Dat was erg goed.

Op het moment dat ik dit tik is het vrijdag en is het regenachtiq en fris, zo,n 10 graden, Dus hebben we lekker uitgeslapen, uitgebreid ontbijt gehad in the Jasper Inn Grill en inkopen gedaan. Nu lekke boekje lezen. Het is hier overigens al sinds mei regenachtig vertelde een man in de winkel.  Vanaf morgen knapt het weer op en zal de temperatuur boven de 20 stijgen.

Zondag rijden we naar Clearwater, een reisdsg dus, met als dat lukt een bezoek aan wat watervallen en onderweg een hike naar Kinney Lake bij Mount Robson de hoogste berg in Canada. 

 

Reacties

Carola A couple of years ago

Inspirerend!

angelic A couple of years ago

Zo dat ziet er al veelbelovend uit.Geniet ervan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!