Hoog boven

Door Hans Mestrum - 25-07-2019 07:38

Vandaag woensdag hoog de bergen in. Ik had thuis al tickets voor de gondels besteld dus vandaag gingen we naar boven. Bij bet instapststion was het een drukte van belang.  Normaal zie je daar skiers maar nu klasjes met mountainbikers. Prachtig. Fietsen aan een speciale lift, dan naar boven en weer naar beneden raggen onder leiding van de leraar.

Wij deden het iets rustigers 😉 We gingen met de gondel naar boven. Een mooie tocht van zeker 20 minuten. Bovenaan prachtig uitzicht op de sneeuw en het dal. Ook wilde bergmarmotten die diverse shows weggaven.

Daarna het hoogtepunt van de dag letterlijk en figuurlijk. De peak2peak gondel. Een gondelbaan tussen 2 toppen met een overspanning van 4,5 km. En dat boven het dal. Prachtig, op de terugweg nog eens gedaan maar toen met een gondel waarin een glasbodem zat. Bijzonder. 

Uiteraard boven wat rond gewandeld en koffie gedronken.

Terug in het dal nog een mooie wandeling gemaakt naar een meer en daarna lekker wat gedronken in het Olympisch dorp onder het genot van jazz muziek op het plein en gegeten bij de Italiaan.

Morgen van Whistler naar Parksvile waarbij we oversteken per ferry met een boottocht van ruim 2 uur naar Vancouver Island waar we de rest van onze vakantie zijn.

We gaan vanuit Parksville naar Telegraph Cove, hoog in het noorden van het eiland waar we 2 dagen verblijven in een “dorpje” met huizen op palen  boven het water. Wij slapen daar in een oud huis van de oorspronkelijke bewoner. Van daaruit gaan per boot elke dag een excursie maken. We steken over naar een soort fjord (inlet) waar we diep het berengebied in gaan. De volgend dag gaan we naar walvissen en orca,s kijken. Kortom  genieten met een grote G.

Tot later.

Reacties

Henri 25-07-2019 21:10 {{button-58789}}

Mooi Hans, en zo te lezen staat er nog volop op het programma voor de komende dagen, veel plezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan