Naar Vancouver Island en walvis gespot!

Door Hans Mestrum - A couple of years ago

Vandaag donderdag, van Whistler naar Horseshoe Bay gereden voor de overtocht per ferry van ongeveer 1,5 uur naar Vancouver Island. De rest van onze vakantie blijven we op dit prachtige eiland, waar bergen en zee elkaar de loef afsteken wie het mooiste is.

De overtocht was mooi, we konden op het sundeck want het was heerlijk weer. Het leek wel of we door een fjord vaarden in Noorwegen. Lekker met de kop in de zon en wind en wegdommelen, totdat de kapitein ineens roept dat aan de linkerkant een bultrug walvis te zien was. En jawel hoor hij sprong regelmatig op uit het water om met een sierlijke boog weer teug te vallen. Prachtig schouwspel van zeker 10 minuten. Helaas te ver weg voor een foto, maar niet minder spectaculair.

In Parksville aangekomen, ongeveer 35 km van de boot, kwamen we terecht op een prachtig wellnes resort. We kregen een bungalow die deed denken aan een Fins chalet.  Erg luxueus ingericht met zitje en grote badkamer.

Natuurlijk zijn we direct naar de oceaan gelopen ongeveer 10 minuten lopen grenzend aan het park. Wat een oase was het hier. Kalm water, heerlijk weer en zee en bergen. Wat wil een mens nog meer. Daarna in de patio van het restaurant  in het bos heerlijk buiten gegeten.

Morgen verder voor het volgende hoogtepunt. We rijden dan een flink stuk noordelijker op Vancouver Island, nl. naar Telegraph Cove, een paar huisjes op palen aan de oceaan ongeveer 330 km vanaf hier. Misschien heb je het bij 3 op reis gezien waarbij Evi naar de beren ging met een excursie van een hele dag naar Knights Inlet. Dat gaan wij zaterdag doen en zondag zijn we daar ook nog voor een walvis en orca safari per zodiac boot.

Kortom: in the middle of nowhere met veel te doen en te zien. Ik weet niet of we daar WiFi hebben dus kan even duren dat er een update komt. Maar het kan meevallen.

Tot later!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!