Campbell River: vliegen en varen

Door Hans Mestrum - A couple of years ago

 

Een enerverende dag was het deze reisdag van Telegraph Cove naar Campbell River. Toen we vertrokken uit Telegraph Cove zagen we nog een jonge grizzly beer langs de weg scharrelen. Toen we omkeken zagen de beer oversteken.

in Campbell River hadden we vandaag een Wildlife tour van 4 uur per zodiacboot. Man man wat hebben we veel walvissen gezien. En veel staarten wat betekent dat ze dan naar de diepte doken. Indrukwekkend schouwspel. Die foto’s staan allemaal op de andere camera dus die moeten we nog uitzoeken.

Ook een groep van 50 dolfijnen gezien die ontzettend snel zwommen, net zo hard als de zodiac ging dus ongeveer 50 km per uur.

Natuurlijke zagen we ook de grote zeearend en op een rotspartij zeehonden. Op een ander eilandje zagen we veel zeemeeuwen met hun jongen die nog niet konden vliegen. Die zie je normaal niet.

Na de tour gelijk door naar het vliegveldje waar de helikopter klaar stond voor een vlucht van 45 minuten over de gletsjer. Spannend! 

Een mooie ervaring en prachig uitzicht op de bergen, meren en het woud. Veel uitleg van de piloot van wat we zagen. 

Op het moment dat ik dit tik is het 8 uur in de morgen en straks gaan we naar Ucluelet aan de andere kant van het eiland, een klien vissersdorpje aan de zee.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!