Ucluelet: ruig, charmant en stoer

Door Hans Mestrum - A couple of years ago

Van Campbell River aan de oostkant van Vancouver Island gingen we woensdag naar de westkant naar Ucluelet aan de Pacific Ocean. Mooie route door weer ander landschap. Fijn en mooi om te rijden. We kwamen langs Cathedral Grove, een oeroud regenwoud met reuzebomen. Je kunt je de omvang en de hoogte van de bomen niet voorstellen. Je voelt je heel heel klein. We hebben er aan weerszijde van de weg een korte wandeling gemaakt door dat bos over een aangelegd pad. De trails ofwel wandelpaden zijn hier subliem aangelegd en onderhouden. 

We moesten op weg naar Ucluelet, een klein eilanddorpje zoals we dat op Schiermonnikoog ook kennen nog wel over de Kennedy Hill. Een obstakel want die weg ligt er helemaal uit en dat op een berg. Ze blazen er de rotswanden van de weg op om er een mooiere weg van te maken, maar je kunt er dus maar over een “rijbaan” langs. Zonder asfalt gewoon door het zand met aan de kant enorme rotsblokken die opgeblazen zijn en enorme machines.

Aangekomen in Ucluelet bij ons appartement zagen we 2 herten  van de struiken eten. We waren verrast door de ontvangst bij de receptie, hartelijk met veel aandacht. We kregen allerlei informatie etc.

Het appartement zag er geweldig uit. Je kunt er zo in wonen. Dit keer geen bed in de suite maar een aparte slaapkamer. Mooi hoor!

We hebbe ,s middags het dorpje verkend. Een echt eilanddorpje, ruig, weinig luxe en no nonsense. Wel heerlijke koffie in diverse hippe koffiezaakjes. Voor het eten stonden de mensen in de rij buiten bij enkele eettentjes. We hebbenmaar wat gehaald in de supermarkt en in ons appartement genuttigd.

De volgende dag 2 trails gelopen langs de ruige kust. Lijkt op Bretagne, maar dan loop je ook nog door een bos met hoge en oude bomen en zie je regelmatig eekhoorns en mooie vogels. 

Vandaag de rij ook maar voor geweest door om 5 uur te gaan eten. Geen enkel probleem.

Morgen gaan we naar Victoria de hoofdstad van Vancouver Island. Ze voorspellen wel noodweer. Het moet flink gaan regenen, maar hopelijk blijven we de regen voor. We moeten wel weer die zelfde berg over.

De reis is ongeveer 330 km en daar moeten we ruim 4,5 uur voor tellen.

Het waren weer 2 mooie dagen.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!