Victoria: subtropisch, kleurrijk en respect voor het verleden

Door Hans Mestrum - A couple of years ago

Victoria is bijzonder. Het subtropische klimaat laat zijn positieve invloed na. Weelderige bloemen, groen gras, heel veel bomen en overal een sfeer van joie de vivre. Het ademt hier kwaliteit zonder protserigheid. Het is gastvrij zonder opdringerigheid. Met respect voor de natuur, de zee, de mensen en de geschiedenis. Ze koesteren hun verleden in de prachtige gebouwen. En als ze die verbouwen dan laten ze de buitenkant staan en integreren dat in de nieuwe bebouwing. Bijzonder. Je ziet er gebouwen uit eind 1800 met daarin moderne shops of een hotel. De Big Ben hoor je hier ook.

Het verleden wordt ook gekoesterd en levend gehouden in de vele totempalen van de First Nations die je overal ziet en de houten gebouwen uit hun cultuur staan ook her en der in prachtige parken en plantsoenen. Je vindt er ook veel huizen in de Engelse stijl, een soort villa,s van hout met keurig grasveldje ervoor en dito bloemenperkjes. Het lijkt alsof je steeds in een park bent.

De mensen hier zijn gastvrij zoals overal in Canada. Altijd in voor een praatje of om je advies te geven. Ook Canadezen met Nederlandse roots (ook al is het van 60 jaar geleden) vertellen je graag waar ze van origine vandaan komen. Leuke gesprekken.

Het eten en drinken is er goed zoals overal waar we geweest zijn en het stadshotel dat we hadden was prima. Ruime kamer met 2 grote bedden, zitje, mooie badkamer etc. 

Kortom: we hebben weer genoten. Weer een ander Canada, een vleugje St Tropez, Wenen, Parijs, Barcelona en London.

Morgen naar Vancouver voor 1 nacht voor onze terugvlucht. Het zit er weer bijna op.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!