Cruising to Arches

Door Dann on the road - A couple of years ago

Vandaag rijden we Navajo Nation uit en gaan we op weg naar Moab om hiervandaan Arches te gaan bekijken. Behalve wat foto's die we hebben gezien weten we eigenlijk nog niet wat we kunnen verwachten, het zal vast ook weer indrukwekkend zijn. Luna gaat met haar vriendinnetje nog even zwemmen voordat we vertrekken. Monument Valley rijden we niet echt in maar vanaf de weg hebben we een goed zicht op de gigantische rotsen die we allemaal weleens gezien hebben in een of andere western of in Lucky Luke. Finn heeft een splendid idee voor een foto, een of andere breakdance move midden op de weg met Monument Valley op de achtergrond. Ok verkeer is hier niet te vergelijken als in NL maar moeders kijkt toch even benauwd en flink heen en weer of dat wel goed gaat. Het gaat prima en het resultaat is top. We posten de foto later. 

Via de 163 en de 191 gaan we noordwaarts en we stoppen in Blanding voor lunch. Volgens de benzinepompbediende moeten we naar Steakhouse voor lunch. De zoete friet was heerlijk, dat is zo maar vooral Finn gaat zich afvragen hoe we nog een beetje vitamientjes gaan binnen krijgen. De stadjes / dorpjes die we hiervoor zagen waren vooral erg armoedig met veel trailers maar deze kant op beginnen de stadjes steeds groener en mooier te worden met wat grotere huizen. We gaan verder, op de kaart lijkt het maar een klein stukje maar in de praktijk is het best een eindje tuffen. Vooral omdat er veel door de bergen en valleien gereden moet worden. Het is wel heel bijzonder, voorbij iedere heuvel en bocht komt er weer een heel ander landschap voorbij. 

Het laatste stuk naar Moab gaat Finn op de bijrijder stoel zitten dus hij vindt dan ook dat zijn muziek aan mag. Al rappend en hiphoppend karren we door. We rijden Moab in en vinden onze camping direct. ' Biggest pool in town', kids vragen zich direct af hoe klein de andere zwembaden zijn bij de andere campings... Tja die zijn gelijk verwend met het zwembad wat we in Vegas hadden. Ze zijn er natuurlijk direct ingesprongen en het blijkt helemaal prima te zijn :o). En gelijk de eerste beginnersfout hebben we binnen; op het moment dat we met zn allen willen gaan zwemmen en de camper is geinstalleerd komen we erachter dat we nog geen boodschappen hebben gedaan en de dichtstbijzijnde supermarkt is 6 mijl verderop. Duss.. met frisse tegenzin trekken Gert en Finn hun gympies aan en de slangen uit de camper en sjezen naar de supermarkt. Luna en Yoka gaan zwemmen... Gelukkig schuiven ze snel weer aan en hebben we badpret met elkaar. 

Deze keer maken we avondeten in de camper. Morgen worden we om kwart voor 8 opgepikt om een 4x4 drive in Arches te doen. Ook daar hebben we weer zin an! Morgen vertellen we jullie hoe het was. 

Reacties

O-ma A couple of years ago

Mooi finn
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!