Op naar Bryce Canyon. Zonder vangrails.

Door Dann on the road - A couple of years ago

Na Capitol Reef staat Bryce Canyon op het programma. Dat blijkt een pittige route voor onze RV. Sterker nog in Bryce stond een man bij de receptie te vragen hoe hij het beste met zijn RV naar Capitol Reef kon komen en werd de route die wij gereden hebben met een RV afgeraden. Watjes. Zoutjes.

De weg leidt tot grote hoogte en is best steil omhoog. Op 9600 feet hoog (3200 meter) is het pretty small met links en rechts naast je een ravijn. Handig als je weet dat diegene die rijdt last heeft van hoogtevrees. Gelukkig had Yoka deze keer geen last. Misschien een beetje klotsende okseltjes en wat klamme klauwtjes, maar met Fleetwood Mac Landslide op komen we er prima overheen. Video volgt nog als we super wifi hebben. In een klein plaatsje pakken we een lunch. The Best Pizza in town. Zeker waar. En ze hadden WIFI. Dat is voor Luna heel handig (voor Finn natuurlijk ook want die kon zijn peers ook even op de hoogte stellen), maar Luna kon nieuwe boeken dowloaden want die had alles al uitgelezen.

Uiteindelijk kwamen we aan bij de camping. Gelijk hadden we al hulp nodig, want we wisten niet meer hoe we het water moesten regelen. Twee Amerikanen, doorgewinterde Campers, kwamen ons uitleg geven over hoe de RV werkt. En dat is na ruim een week op pad best handig. We hadden uitleg gekregen tijdens het ophalen. Maar met een jetlag slaat familie Danenberg niet zo heel veel info meer op blijkbaar. Voordeel nu. We weten nu hoe het ding echt werkt en hoe je het beste je hookup kan doen. Hookup is de aansluiting op riool, water, etc... en hoe je het gebruikt als je op een plek staat waar je alles hebt en hoe je de RV gebruikt wanneer je geen water, afvoer of electriciteit hebt. Gevalletje beter laat dan nooit.

Na de hulp hadden we een familie-vergadering.Yoka stelde voor om gelijk naar de Bryce Canyon te gaan via de shuttle bus en om zo'n 3 km terug te lopen. Luna had er niet veel zin in, maar toen ze er waren vond ze het super! De rest trouwens ook. behalve dat  je super dicht langs het ravijn loopt en dat Gert-Jan een beetje gek werd van de experimenten van met name Finn om het randje op te zoeken. Bryce Canyon is weer heel anders dan bv Grand Canyon, veel spitsen en pieken met verschillende oranje kleuren. Op het moment dat wij er waren kwam er een donkere wolk opzetten wat misschien voor de foto's wat minder is maar voor de temperatuur heerlijk. Dat loopt een stuk prettiger en na de warmte van de afgelopen dagen is een beetje koelte zeer welkom. 

Ondertussen is het al zo'n 7 PM (7 uur in de avond). Gert-Jan & Yoka gingen nog snel even wat hout halen om een fikkie te steken. Luna had wel zin in een vuurtje maar marsmallows erbij waren beter. Gelukkig kwamen ze terug met hout, maar ook met marshmallows. Luna was weer happy, maar snel moest ze al naar bed. Het was ijskoud in de nacht. Luna bleef zo lang wakker dat ze Gert-Jan maar heeft gevraagd om haar op te warmen. Die had eerst al kachel gespeeld voor Finn. En nu was Luna aan de beurt. Gelukkig hielp het wel. 

Morgen naar Zion waar het gelukkig weer ouderwets heet zal zijn :o)

 

 

 

 

 

Reacties

O-ma A couple of years ago

Dat was het ritje wel
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!