Op naar Zion!

Door Dann on the road - A couple of years ago

De route van Bryce naar Zion gaat naar grote hoogte. 9600 feet (= 3200 meter). Dat trekt de camper met gemak en de stuurvrouw net zo goed. Onze camper is 13,1 feet hoog. De tunnel bij Zion is in het midden 13,5 feet. Aan de zijkant 11,nogwat. De Parkranger geeft aan dat je gewoon in het midden moet blijven rijden, dan is er niets aan de hand. En niets is minder waar. Prima goed. Hij sluit de tunnel af en we mogen in het midden naar binnen. Leuke vent trouwens. Voordat we naar binnen gaan moeten we een quizvraag beantwoorden: wie is de eerste President van Amerika? Die vraag had Yoka natuurlijk in 1 keer goed en vervolgens mocht de Parkranger aan de bak: wie is de eerste President van Nederland? Dat wist tie niet. Maar ja, Nederland ligt ook tegen de grens van Noorwegen aan en we spreken ongeveer diezelfde taal. Volgens onze buurvrouw in Capitol Reef. We rekenen zijn antwoord fout en mogen toch de tunnel in. 

Finn en Gert-Jan hebben bij aankomst de wandelschoenen uit de kast getrokken en een hike gedaan van een kleine 2 uur. Heerlijke omgeving. Tikkie druk op de pass. Zion is veel meer toeristisch dan Capitol Reef en ook dan Bryce.

Luna en Yoka bleven bij de camper. Luna tikte een rubberband op de kop waarmee ze de rivier / kreekje met stroomversnellingen kan afgaan die direct aan ons plekje ligt. Keihard. Verder doen de meiden het lekker rustig aan.

Springdale is een uitvalsbasis voor Zion en bijna een stad op zich. In de avond hebben we heerlijk gegeten. Nice restaurant met uitzicht op de bergen van Zion. En natuurlijk bij de camper weer een fikkie gemaakt en marshmallows gegeten.

Reacties

O-ma A couple of years ago

Kampvuur dat is uit een ver verleden
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!