Zion: goede voorbereiding is het halve werk

Door Dann on the road - A couple of years ago

De bedoeling was om vroeg (7u of zo) op te staan en een flinke hike te doen. We werden rond de klok van half negen wakker. Na het ontbijtje splitsen we de groep. Yoka en Luna gaan fietsen door Zion en Finn en Gert-Jan gaan de zwaarste hike doen die Zion kent: The Narrows. 

Voorschrift voor The Narrows: neem 2 á 3 liter water mee per persoon, genoeg te eten en wees in goede conditie. Draag waterschoenen en neem een stok mee. We zullen zien hoeveel van deze punten worden gecheckt door Snip en Snap. De mannen hebben een beetje moeite met waterschoenen en een stok. Ze willen niet voor Jan Joker lopen. Dat snappen jullie ook wel. Maar goed, ze huren de schoenen en een stick en off they go. Staan eerst een goed half uur in de rij om op te stappen op de shuttle bus. Reizen vervolgens naar het verste punt, dat duurt ongeveer 40 minuten. Doen dan eerst een hike van ongeveer 45 minuten en komen dan aan bij The Narrows. De sport van The Narrows is dat je door het water loopt door Zion. Waar geen auto, fiets of iemand met een belabberde conditie kan komen. Dat blijkt iets anders het geval. Naast het water is een pad dat ook bewandeld kan worden. Waardoor het best wel druk is. Maar de heren kiezen natuurlijk voor het water. En dan wordt het leuk en pittig. Met water tot aan je middel of tot aan je borstkas lopen is even andere koek. Na anderhalf uur tegen de stroom in, keren Snip en Snap om. En lopen terug. Dat moet een makkie zijn met de stroom mee. Not. Ze maken er een challenge van: ze moeten door het water, maar waar het te heftig wordt mogen ze 1 keer een joker inzetten en het droge pakken. Dat is natuurlijk de heren de eer te na. Na koppie onder te zijn gegaan en Gert-Jan plat op z’n waffel, komen ze om 15:30 uur aan bij de bus. De waterschoenen en de stick hadden het werk gedaan. Maar Snip en Snap hadden na het ontbijtje alleen een Dopper meegenomen de berg in. “Die track duurt normaal tig uur, maar wij zijn supersnel weer terug. Daar doen wij nooit zo lang over”. Na wederom wachten op de bus, terugrijden (40 minuten), waterschoentjes en stokken inleveren, zitten de wereldreizigers bij Subway. Uitgeteld. Verrot. Naar de klote. Prima goed gedaan. 

De dames hebben dus de fiets gepakt en rijden eerst een trail af langs het riviertje. Als echte Nederlanders fietsen we zo weg en jagen de gemiddelde Amerikaan en andere toeristen de stuipen op het lijf. We stuiven heuvelafwaarts door de bochten. Zij hadden het iets beter bekeken dan de mannen :o).  Fietsen kunnen namelijk ook op de shuttlebus gezet worden. Aan de voorkant van de bus zit een rek waar drie fietsen op passen. Rek naar buiten, fietsen erop en vastzetten en zelf de bus in. Prima goed. Ze nemen twee bushaltes en stappen uit bij Zion Lodge en gaan daar eerst heerlijk lunchen (de mannen hebben ons daar nog gespot op de heenweg naar the Narrows, waarschijnlijk wat jaloers gnagna). Na de lunch doen ze een kleine hike naar een waterval. Er is nog niet veel regen gevallen dus de waterval is nu nog klein maar aan de strepen op de rotsen te zien kan dit een behoorlijke brede waterval zijn. Ook hier is het druk. Weer terug bij Zion Lodge pakken ze de fiets en fietsen downhill laag en traag weer terug naar het visitor centre waar de fietsen weer worden ingeleverd. 

In de avond maken we op de Campfire / BBQ die bij de full hookup hoort een lekkere maaltijd. Spelen wat gitaar. Maken marshmallows. Drinken een biertje. En gaan vroeg duiken. Want morgen wacht een langere reisdag om via Barstow naar Sequoia te gaan. 

Reacties

O-ma A couple of years ago

Dat zijn nog eens uitstapjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!