Sequoia National Park met hele dikke bomen

Door Dann on the road - A couple of years ago

De weg naar Seqouia is ook een lange. Ons was verteld dat we via een andere weg moest dan die we wilden, vanwege wegwerkzaamheden. Dus dat werd een ritje door de bergen. Na 9 miljoen bochten kwamen we aan in Sequoia bekend om de mooie bomen en de bergrivieren. Wel een uurtje of 3 later dan gepland vanwege onze omweg. Dus snel naar een de General Sherman boom en een fikkie aanzetten. Dat laatste is belangrijk, want we zitten in een gebied met beren. En beren hebben soms een beetje honger. En wij hebben eten in de camper. En beren houden niet van vuur. De afgelopen 7 dagen is er 5 keer ingebroken in een camper of tent door een beer, omdat tie voedsel rook en wilde hebben. Wij plaatsen al ons eten en drinken, cosmetica etc… alles wat een beer aanziet voor eten (en dat is eigenlijk alles) in de berenbox. Dat is een box die buiten de camper staat en een beer niet open kan krijgen. Dat voorkomt niet dat een beer niet op zoek gaat naar voedsel. Maar zorgt er wel voor dat tie een beetje uit onze buurt blijft en niet de camper sloopt om voedsel te halen.

In de ochtend doen Finn en Yoka een hike. Luna leest een boek en Gert-Jan schrijft zijn eerste westernachtige song af.

De hike leidt Finn en Yoka naar een waterval, maar voordat ze daar zijn moeten ze eerst een berg opklimmen. Langs het stromende riviertje lopen ze omhoog. Hier en daar maken ze foto's en verwachten ieder moment een beer tegen te komen. Ze zien wel veel eekhoorns, salamanders en vogels maar helaas geen beer. Hadden ze toch wel graag willen zien. Ze hadden de instructies goed gelezen wat je moet doen als je een beert tegenkomt: niet wegrennen want dan denkt de beer dat je een prooi bent (geen idee of ze daar nog aan gedacht hadden), maak je zelf groot en maak veel lawaai (probeer indruk te maken zeg maar, geen punt voor die twee). Over het algemeen is die beer dan allang weg maar mocht hij dan toch aanvallen moet je gewoon vechten. Dus... ja mensen dat stond in de instructies. 

Sequoia lijkt veel op Yosemite maar dan kleiner en veel rustiger wat erg prettig is. Er staan veel hele hoge dennenbomen en rotsen liggen overal verspreid. Boven aangekomen bij de waterval is het uitzicht waanzinnig. Er liggen enorm veel rotsen in klein en groot en enorm groot formaat. Ideale ondergrond voor free runner Finn en hij is dan ook zo aan de voet van de waterval. Hij twijfelt even of hij beneden aan de waterval in het water kan springen omdat hij niet goed kan inschatten of het diep genoeg is. Gelukkig voor hem komt er een groepje aan die er waarschijnlijk eerder zijn geweest. De hele groep inclusief Finn springt er een voor een in om er zo snel mogelijk weer uit te gaan, het is namelijk ijskoud water. Dit was echt topvermaak. Volgens een Amerikaanse man was naar beneden gaan prima maar ga maar niet verder naar boven want daar zit een ratelslang. Ok, geen punt. 

Ze gaan snel weer naar beneden want de camper moet vandaan naar Yosemite gereden worden en aangezien dit ook een ritje door de bergen wordt moeten we nu vaart gaan maken. We starten de camper en gaan op weg, het is nog een behoorlijke rit maar gelukkig kunnen we onze eigen muziek opzetten. Rond 19.30 uur komen we op onze plek op de camping aan. De eerste glimp van Yosemite hebben vanuit de camper kunnen opvangen, enorme steile hoge rotsen met verschillende watervallen. We staan op het park zelf, gelukkig hebben we deze maanden geleden kunnen reserveren. We staan aan een kabbelend riviertje tussen de hoge dennenbomen met een hele familie eekhoorns. We eten nog een hotdog en kruipen ons bedje in. Morgen gaan we Yosemite lopend en fietsend verkennen.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!