Bye Bye Yosemite, Hello San Francisco!

Door Dann on the road - A couple of years ago

Yosemite was ons laatste natuurpark, jammer maar vooral Luna is toe aan een stad waar je een beetje behoorlijk kan shoppen. Leuk al die natuur maar je moet er natuurlijk wel wat bij te slobberen hebben zou Harry Jekkers zeggen. In het geval van Luna is dat je er wel wat bij te shoppen moet hebben. Alle winkels van de verschillende natuurparken hebben alleen maar spullen van het park zelf en geen leuke schoenen ofzo. We rijden nog een keer slingerdeslang door de bergen naar boven en beneden via de 180 en Fresno naar Larkspur, vlakbij de San Quentin gevangenis. Volgens een meneer is waar wij gaan staan met de camper 'about the closest you can get to San Quentin without being inside'. 

Ergens halverwege krijgen we trek en besluiten in Oakdale te stoppen, een van de vele stadjes die om de highway zijn geplakt. Deze keer eten we bij Wendy's, die hebben we nog niet gehad en die hebben ook vast goede wifi. Belangrijk met twee tieners en twee ouders die af en toe een verslag willen plaatsen. De behoefte aan wifi is groot want de laatste drie dagen hebben we droog gestaan. De handjes bibberen nog net niet zullen we maar zeggen.

Gert-Jan heeft buiten een garage gezien en gaat vragen of ze de rechterbuitenspiegel kunnen maken. Deze blijft niet in de goede positie staan, ductape doet wonderen maar het is toch handig wanneer we dat niet nodig hebben (en het ziet er gelijk wat fraaier uit). Bij binnenkomst komt er direct een monteur op Gert-Jan af. 'We doen alleen olie en banden, maar ik zal aan mijn manager vragen of ik er even naar kan kijken'. Verderop staat de manager. Die schud zijn hoofd, gaan we nooit niet doen bij die toerist. Maar achter de manager is allang een andere monteur naar de RV gelopen. Dus terwijl de ene monteur en de manager nog staan te bakkeleien dat de monteur vindt dat hij ons wel wil helpen, maar de manager dat absoluut niet ziet zitten, staan Gert en de recalcitrante monteur de buitenspiegel te checken. De garage doet inderdaad alleen banden en olie, want hij kan het niet maken. Hij geeft aan dat het zo heet is geworden de laatste tijd, dat het rubber waar de schroef die de buitenspiegel vast moet houden een soort van gesmolten is. Hij geeft een compliment voor het plakken van de grote hoeveelheid ductape en wenst ons succes met het inleveren van de camper. 

Yoka pakt het stuur over en we vervolgen onze weg. Gert heeft de kaart via Google Maps gedownload wat zeker voor het laatste stuk naar de camping erg handig is. Meestal redden we ons prima met de Roadmap van Rand Mc Nally (een dik boekwerk met alle wegen in de verschillende staten) en we leren gelijk wat over de staten. B.v. dat California de Golden State wordt genoemd en het drukst bevolkt is. Er wonen 37.253.956 mensen op 155.799 vierkante mijl. Als je dat vergelijkt met b.v. Alaska: daar wonen 710.231 mensen op 570.641 vierkante mijl. Iets met ijs en zon waarschijnlijk. 

We rijden vanuit het oosten langs de baai van San Francisco en zien in de verte de skyline van de stad. Over de Richmond San Rafael brug en dan zijn we Google Maps dankbaar dat ze offline kaarten hebben uitgevonden. Camping gevonden en parkeren maar. Eigenlijk kan je niet echt van een camping spreken, het is meer een soort grote parkeerplaats.  Geen punt voor ons, er is een klein zwembadje en de ligging is ideaal, het is ongeveer 10 minuten lopen naar de Larkspur Ferry die ons de volgende ochtend naar San Francisco zal brengen. En we krijgen de tip dat tegenover de Ferry terminal wat restaurantjes te vinden zijn. Dus dat gaan we die avond doen, een leuk restaurantje vinden. Met de hulp van een hele aardige meneer in een golfkarretje lukt dat prima. Volgens hem moeten we bij Marin Brewery gaan eten (dat zag hij vast aan de neus van Gert dat we bij een brouwerij moeten gaan eten) en bood ons gelijk een lift aan. Ook weer zo leuk, als sardientjes proppen we ons allemaal in het karretje en gaan nog maar net vooruit. Lopen was waarschijnlijk sneller geweest maar dit was in ieder geval veel leuker. Hij had geen woord gelogen, een super leuke tent met prima eten en zelf gebrouwen bier. Top. 

We call it a day. Morgen naar San Francisco! Tussen de bedrijven door hebben we een hotelletje gevonden zodat we hele dag in Frisco kunnen genieten. 

Reacties

Saseki A couple of years ago

Ah San Francesco! Gaaf!

Saseki A couple of years ago

Euh Francisco natuurlijk. Kus
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!