Checking out Ventura

Door Dann on the road - A couple of years ago

Onze missie deze dag is om in Ventura aan te komen en te zien waar Neef Mark en Nicht Mary Jane hebben gewoond. We checken nog even of er genoeg campsites zijn in de omgeving van Ventura en die zijn er dus we besluiten gewoon op pad te gaan en ter plekke bij een campsite aan te bellen. Dat komt vast goed, kinderen hier zijn alweer naar school wat betekent dat er in ieder geval niet zoveel Amerikanen meer op pad zijn. Volgens Google Maps is het een rit van 4 uur rijden dus we hadden de avond ervoor besloten dat we om 9 uur zouden vertrekken. Door allerlei ingewikkelde omstandigheden (lees: geen zin om mn bed uit te komen) werd dat een uurtje later. Eenmaal op weg drukken we het gaspedaal in en na twee en een half uur besluiten we te gaan lunchen. 

We zien een leuke tent 'Madonna's Inn'; het gebouw ziet eruit als een Hans en Grietje model en van binnen blijkt het nog veel erger te kunnen dan een gemiddelde 'my gipsy wedding' huis. De tierelantijnen, bloemen, glitter en kroonluchters springen ons om de oren. Helaas blijken ze geen plek te hebben maar het doorheen lopen was toch zomaar weer 10 minuten vermaak. Voor het gemak en de snelheid gaan we naar Denny's en dat blijkt een vergissing te zijn. Deze Denny's heeft snelheid niet in het handboek opgenomen. Het eten is prima en er is wifi zodat we nog even de route e.d. kunnen checken dus waarom zullen we ons druk maken. Het is alleen jammer dat we door de latere start en de trage lunch niet veel tijd in Ventura zullen hebben.

Geen paniek, we rijden stug door en de uitzichten zijn prachtig, zeker wanneer we de oceaan in het zicht krijgen. Via Google Maps rijden we naar campings langs de kust maar daar is geen plek. Op naar de volgende maar die is waarschijnlijk door een nieuwbouw projectbureau weggekocht. We besluiten een motel te nemen en de eerste de beste die plek heeft is de winnaar. Achteraf hadden we nog iets verder door moeten denken zodat we dichtbij de plek konden vertoeven waar we wilden zijn. Nu pakken we de RV en rijden naar In and Out Burger, een burger tent waar we volgens Mark en Mary Jane echt moeten eten. Voordat we dat doen parkeren we de RV en lopen naar het oude huis van Mark en Mary Jane en maken een selfie (doen we ook gewoon ;o)). Dit is een tof straatje! 40 meter verder lopen en we staan op het strand, we kunnen ons voorstellen dat deze plek weleens gemist wordt. Delft is leuk natuurlijk maar dit is ook echt heel bijzonder! We lopen nog even naar de oceaan en 5 minuten later staan Finn en Luna tot hun enkels, met schoen en al, in het water... 

Na weer droge kleren aan te hebben, eten we bij In and Out Burger. Ze hebben drie verschillende hamburgers en het loopt hier als een malle. Simpel en lekker, wat ze maken doen ze goed en dat verkoopt dus. We karren weer terug en duiken de Motel kamer in. We missen ons vuurtje en het buiten zijn. Dit was niet de beste dag (we hadden eerder in Ventura willen aankomen om meer te zien en te beleven) maar we hebben al zo veel mooie dagen gehad dat we dit kunnen hebben. Er komen er tenslotte nog een paar hele mooie aan en het was superleuk om een korte vibe mee te krijgen van Ventura. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!