Dag twee in New York, bus en boot en concert

Door Dann on the road - A couple of years ago

De tweede dag in New York splitsen we op, Gert en Finn gaan Harlem bekijken en Yoka en Luna gaan een hop on off bus pakken en stukkie varen om het vrijheidsbeeld van dichtbij te bekijken.

Finn en Gert-Jan zijn benieuwd naar de wijk Harlem. Is het daar ook rozengeur en manenschijn net als op Time Square, Soho en Little Italy? De heren gaan onder de grond de metro in en komen in Harlem weer boven. Dat is andere koek. Armoede, heel veel donkere mensen op straat. Zwervers en dak/thuislozen. Finn merkt op dat het gebied waar wij met het hotel zitten overwegend wit is. En naarmate de gebieden armer worden de wijken steeds donkerder worden. De ongelijkheid is groot. Finn en Gert-Jan voelen zich niet helemaal op het gemak en tuigen af naar Central Park en lopen langs de rivier weer terug naar het hotel. Onderweg praat Finn over de Netflix serie 'When they see us' die zich afspeelt in Harlem en Central Park en Gert-Jan besluit deze zo snel mogelijk te gaan kijken wanneer ze terug zijn in Nederland.

Terug in het hotel maken de heren zich op voor het concert van Beastcoast, met name voor Finn's grote held Joey Bada$$. De dag van te voren hadden ze al de kaarten gehaald en ook gevraagd hoe laat de Meet & Greet met Bada$$ zou zijn. Want die had Gert-Jan er voor Finn bijgekocht. 17:30 moeten ze op de lokatie van het concert zijn, wordt aangegeven door de ticketverkoper. Ze nemen het zekere voor het onzekere, gaan vroeg weg en komen om 17:15 op de plek aan. Waar ze te horen krijgen dat de Meet & Greet al over is. Die begon namelijk om 16u al. Dat was flink balen. Op het dak van de venue is het concert met uitzicht over de Hudson en Brooklyn Bridge. Wat een top plek. Ondanks het missen van de ontmoeting met Bada$$ noemt Finn het 'random' dat tie met zijn vader op een rapconcert is. Wat iets betekent als 'raar - ongepast'. En hij noemt het optreden van Beastcoast 'Tantu hard Neef!'. Wat iets betekent als 'super vet'. 

Terwijl Finn in de moshpit uit zijn dak gaat, heeft Gert-Jan nog en bespreking met een concurrent uit Nederland die toevallig in New York aan het werk is. Dan maken de heren zich op om naar de afgesproken plek te gaan. Waar ze natuurlijk een half uur te laat aankomen. Want Finn zou Finn niet zijn als tie vergeet te eten en te drinken voor een concert, breakdance of freerun event. Dus Shake Shack moet nog even geplunderd worden.

Na een ontbijtje gescoord te hebben gaan de dames op zoek naar een verkoper voor de bus. Die is snel gevonden en ook zitten ze binnen de kortste keren in een bus, weliswaar beneden en binnen omdat het bovenop vol is. Er stapt vast wel een keer iemand uit zodat ze ook boven kunnen zitten. Dat gebeurt al vrij snel en hebben dan ook gelijk een prima uitzicht. Het regent vandaag af en toe wat en dat zorgt voor mindere mooie luchten op de foto's maar het voordeel is dat het niet meer zo benauwd warm is. Natuurlijk is het ontzettend druk in de straten van New York dus de bus schiet niet heel erg op. Ook dat is niet erg, zo kunnen ze alles op hun gemak bekijken. 

Vlakbij het 9/11 Memorial stappen ze uit om naar de boot toe te lopen die ze via de Hudson River naar de Statue of Liberty zullen brengen. Niet om uit te stappen maar om het beeld van het water te kunnen bekijken. En ook hier weer is het best gek om het eindelijk eens een keer in het echt te zien. Het is toch nog steeds zo of je naar een film zit te kijken. Beetje onwerkelijk. Maar goed, het beeld staat er toch echt. Er wordt verder gevaren langs Brooklyn en naar de Brooklyn Bridge en intussen vertelt een New Yorker van alles over de stad en wat er te zien is vanaf de boot. 

Nu moet er toch echt nog geshopt worden en om dit te doen voordat de winkels dicht gaan nemen de dames de metro naar 34th street. Bij Macys vinden ze een trui en een broek van Tommy Hilfiger die voor Luna gemaakt lijken te zijn. Helemaal in haar nopjes is ze en als ze dan ook nog een Claires vindt waar ze een nieuw slaapmasker kan scoren (want ergens kwijtgeraakt tijdens de reis) gaat ze door het dak heen. Bij de Shake Shack wordt er wat gegeten en taaien ze af naar het hotel om even bij te komen van al het shopgeweld. Met elkaar gaan we nog het Memorial bekijken. Dat leek een goed idee om dit in de avond te doen wanneer de lichten aan zijn. Helaas was alles dicht, jammerrrrr. Na wat heen en weer gebel uiteindelijk elkaar wel weer gevonden en gezamenlijk terug met de metro naar het hotel. Kids naar de kamer en de ouders nog een drankje aan de bar. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!