De finale

Door Dann on the road - 26-08-2019 18:50

Vandaag alweer onze laatste dag in New York en de laatste dag van onze vakantie. En een enorm cliche maar het is voorbij gevlogen. Gelukkig hebben we de foto's en het verslag nog zodat we nog eens na kunnen kijken wat we eigenlijk allemaal gezien hebben. Maar voordat we dat gaan doen genieten we nog van een dag in New York. 

Aangezien we laat zijn gaan slapen worden we ook laat wakker. Half 10 gaan de eerste ogen open. Douchen en we pakken de hele boel weer in de koffers en leveren deze bij het hotel in zodat we nog lekker de stad in kunnen. De avond ervoor vertelde een vrouw ons dat er op 2nd Avenue leuke eettentjes zitten waar je niet gelijk de toeristen hoofdprijs betaalt en waar de locals zelf te vinden zijn. Daar gaan we naartoe om een ontbijt te scoren. De mevrouw heeft ons de goede kant op geleid, een leuke tent The Smiths met een prima ontbijt. Genieten geblazen. 

Na het ontbijt splitsen we ons weer op, moeder en dochter gaan naar Central Park en vader en zoon naar Brooklyn en omgeving. 

Op het gemak lopen de dames naar Central Park en komen intussen van alles tegen, een kabelbaan richting Queens (zo grappig om dit in een stad te zien, associeren we toch meer met bergen), een makelaar zodat we ook een idee krijgen van een 1-kamer flatje in New York (niet te betalen) en allerlei leuke winkels zoals Bloomingdales (ook dat is niet te betalen). Eenmaal in Central Park besluiten ze gewoon te gaan lopen en zich te laten verrassen wat er allemaal te zien en te beleven is. 

Wat is dit een leuk park zeg. Er gebeurt hier van alles en tegelijkertijd is het een oase in een chaotisch drukke stad. Er zijn mensen aan het sporten, relaxen (het is vandaag een zonnige zaterdag), er zijn toeristen maar ook heel veel gezinnen met kinderen en andere locals en ook veel straatartiesten wat de sfeer heel gemoedelijk en bijzonder maakt. Onder een brug staan een broer en zus die de sterren van de hemel zingen. Ook al zo leuk. Hier en daar lopen de dames een speeltuin in en klauteren op wat rotsen. Na langs het Metropolitan Art Museum gelopen te hebben gaan ze op zoek naar een metrostation. Maar eerst een koppie thee, wat water en een gebakje. Dat zorgt voor nieuwe energie en nieuwe plannen: Build a Bear Workshop! Dat heeft Luna eerder gezien op Youtube en lijkt haar ontzettend leuk. In Nederland heb je deze winkel niet maar in New York wel! De winkel is via Google Maps snel gevonden op 34th street en ook de route ernaartoe. 

Build a Bear is een ontzettend leuk concept: je zoekt eerst een (lege) knuffel uit en laat deze vullen zo zacht of hard als je zelf wilt. Dan krijg je een hartje waarover je moet wrijven, kusje geven en een wens doen. Als je dat allemaal gedaan hebt word het hartje in de knuffel gedaan en wordt hij of zij dicht gemaakt. Daarna zoek je een (of twee...) outfits uit, wat schoenen en natuurlijk accessoires. Vervolgens maak je een geboorte certificaat en moet er ook nog afgerekend worden. Superblij is Luna met haar beer, er moet snel ergens wat gegeten worden zodat de outfits uitgeprobeerd kunnen worden. Een blije snoet!

Het is bijna tijd om weer in het hotel te zijn, om 19.00 uur staat de auto van het hotel klaar om ons naar JFK te brengen. We hebben om 18.30 uur afgesproken zodat we nog even tijd hebben om de tassen op te halen en om te kleden. De dames hebben nog voldoende tijd om op het gemak te gaan wandelen en intussen van New York te genieten en hier en daar nog wat winkels in te lopen. Dit was een topdag!

Na het ontbijt gaan Finn en Gert-Jan Brooklyn bekijken. Harlem was best ruig, wellicht dat ze ook zoiets aantreffen in Brooklyn. Brooklyn is al veel meer uptown. Zeg maar, Katendrecht was eerst ook niet zo tof, maar is nu een hip gebeuren. Zo dus ook met Brooklyn wat zij bezoeken. Het bloeit er. Wat het tweetal heel erg tof vindt zijn de grote gratis toeganklijke sportparken die zijn aangelegd. Veel basketbal velden, soccer, fitness. Je kan hier als sporter echt goed aan de slag. En alle veldjes zijn bezet.

De bedoeling van Finn in Brooklyn was een foto rapportage te maken van mensen die leven in de straat. Dat lukt in de opgeknapte wijk niet. Eenmaal aan de andere kant weer, bezoeken ze het 9-11 Memorial en daar ontstaat een nieuw concept: gebouwen op de plaat zetten die de wolken weerspiegelen. Vervolgens lopen de heren naar het hotel. Ze zullen wel moeten want ze moeten er om 18:30 uu zijn. De gehele mertolijn is in onderhoud en dus niet beschikbaar. Zo komen ze toch weer aan voldoende stappen op de teller. 

De vlucht terug gaat als een malle. Het boarden ging super snel en we konden daardoor een half uur eerder vertrekken. We landen in Nederland om 10:30 uur. Neef Luc haalt ons op en nu zorgen dat we weer snel in het ritme van Nederland komen. 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan