Everglades

Door Florida ABC - 15-03-2019 22:45

Vanmorgen vroeg opgestaan en beiden armen en benen onder de kleine insecten beten,kleine jeukende plekjes, ondanks insmeren met Det, hielp voor geen meter.

En ja hoor de eerste wolken en wat motregen na een uur scheen de zon weer volop, geen vergelijk met bewolking en regen in Nederland. Voor de rest van de dag weer heerlijk weer. Wij naar Wootens, airboat Tour en kleine opvang voor alligators. Zie foto's  Nu weer alligators in het wild gezien met jongen van 5,6,7,8,9 foot op verschillende plekken tijdens de Tour met Billy, zie foto Billy iets wat groot in lengte en breedte uitgevallen, maar wel lekker plat Amerikaans lullen, You know.  Met 15 man in een bootje door de mangrove bossen varen is toch leuk. Ik geloof dat Billy nog het meest genoot haha. 

Na dit boottochtje met rustig dobberen alligators spotten en als een dolle rondvaren terug naar de opvang van alligators, Lenie t Hart niet tegen gekomen, wel diversen alligators, soorten en maten, toch bijzonder.

Verder een indianen dorp, wat was de poëtische naam die de indianen aan de uitgestrekte prairies gaven, waar van de bodem gedurende de droge wintertijd op bepaalde plaatsen uitdroogt ? Hoe heet het indianen dorp in the Everglades ?

Door naar Fort Lauderdale morgen de Camper inleveren en overnachten in een hotel voordat de cruise op zondag begint, verkeer rond Maimi is een gekke huis 6 a 7 lanes en 3 a 4 boven elkaar midden in de verkeersdrukte een golfafslag plaats zonder golf banen enkel een enorme kooi voor de ballen, niet raar wel bijzonder.

Op camping Marina ff bijkomen en inpakken voor de cruise we hebben er zin in. Jullie allen een fijn weekend tot later 

Reacties

Marion en Edwin 15-03-2019 23:48 {{button-56053}}

Noemde de Indianen de uitgestrekte prairies niet: Typisch?
Wel gaaf met die propellerboot trkeer te gaan over het moerasgebied.

Ellen en Max 16-03-2019 09:51 {{button-56054}}

Zit het eerste deel van de reis er al weer op! Wat gaat dat (hier tenminste) snel.

Denk ook aan prairie.
Dorp heet Miccosukee.
Te gekke dinerfoto's. Is dat in de Glades?
De Glades zijn dus blijkbaar niets voor mij met al die muggen!! Ze moeten namelijk áltijd mij hebben lijkt het wel:-(((
In de jaren '60 hadden we een tv serie "Everglades". Het begon met een propboot scène ondersteunt door een muziekje. Uiteraard in zw/w gezien. Over de inhoud weet ik niet veel meer te herinneren. Alleen dus die spectaculaire openingsscène.

Groetjes,

Ellen (solo) 16-03-2019 10:33 {{button-56055}}

Is die Amsterdam sjaal van jullie of kwamen jullie Medelanders tegen?
Heel veel genieten op de ABC's!
XX
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan