Aangekomen in een rij van mensen die het land in willen...

Door Ro&Es-Big-USA-Roadtrip - A couple of years ago

Yes! We zijn er nu alleen nog langs de douane... en gezien de eerdere ervaringen kan dat nog wel even duren. Bij het uitlopen uit het vliegtuig staat iemand al te roepen dat we onze paspoort open moeten houden op de juiste pagina met foto. Je zou denken dat iemand aan het eind van de gate staat om je te controleren. Ja, think again...;-) Rechtdoor, naar beneden, linksaf, rechtsaf en rechtdoor de trap af en daar loop je in een zaal met heel veel mensen. Deze willen allemaal snel Amerika in en wij ook. Maar het zou Amerika niet zijn als eea toch nog goed geregeld is. We lopen achter een dame aan die uit Chicago komt en ook zij begrijpt het niet helemaal, heeft het nog nooit meegemaakt dat het zo druk is. Ze komt net uit Sri Lanka waar ze met vriendinnen in een Yoga retreat gezeten heeft. Ze is in ieder geval zen... Voordat je bij de douanier bent moet je eerst bij een apparaat een ticket halen, gelukkig weet deze dame dat en helpt ons daarmee. 

De douanier... Meestal zijn deze mensen druk en boos maar niet die van ons hij vraagt wat we komen doen. We vertellen het hem en hij vraagt of hij mee mag met ons. Alles prima en hij wenst ons een prettige vakantie.

Op naar de koffers die ondertussen al lang op de band liggen. Op naar buiten waar de zon schijnt en het gelukkig helemaal niet koud is. De taxi in en richting downtown Chicago.

Na een klein half uur rijden zijn we bij het hotel, Hotel Felix, het ligt blijkbaar midden in een gebied van uitgaan en eten. Dus keuze genoeg om zo wat lekker te gaan eten. Even opfrissen en dan op weg want het doel is om zo snel mogelijk in de flow van deze tijdzone te komen. Juist, na het eten weer richting het hotel. De vermoeidheid is al goed te voelen en we liggen voor negen uur te slapen. Om half een word ik wakker denkend dat het al half zeven is, shit moet dus nog zes uur slapen. Gebroken wordt ik toch om half zeven wakker net als Es die ook niet lekker geslapen heeft.

Nu dan maar lekker gaan douchen en ervoor gaan...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!