Sightseeing Chicago

Door Ro&Es-Big-USA-Roadtrip - A couple of years ago

We beginnen de dag zoals de meeste Amerikanen en de rest van de wereld met een ontbijt. Op naar de locale Yolk zaak wordt ons aangeraden daar kan je goed ontbijten en inderdaad prima zaak dus een aanrader. Daarna lekker op weg naar het centrum. Ik ben erop aangeraden en had het zelf ook al op de lijst staan om een Architactural river tour te gaan doen. Maar er varen nog niet veel boten en toevallig werden we erop gewezen door een Canadese toerist dat die tour erg koud was. Dan maar de 'Hop on Hop off' bus op en eerst een rondje doen, lekker makkelijk en je leert ook nog iets van de stad. Goede keuze de bus is overdekt al lijkt het alsof je buiten zit. De tourgide is een wat oudere man die blijkbaar een boek vol met flauwe grappen heeft gelezen, man niet te geloven!

De stad is erg leuk en de sfeer is relaxed. Je zou niet zeggen dat ze hier het hoogste moord cijfer hebben van alle Amerikaanse steden. Na de tour weten wat we graag willen zien we hebben immers een dag dus het gaat allemaal goedkomen. Er staat veel kunst in de stad dus die lopen we even langs, ook het gebouw van de Trade, beter bekend als cityhall in de Batman films waar commissionair Gordon zit. Naast dat gebouw zit ook het FED de Federal Reserve. Hier is een gratis tour binnen het gebouw waar je alles over het Amerikaanse geld leert, een erg leuke tentoonstelling. Je krijgt er zelfs nog 365 dollar mee ook, je kan het alleen niet uitgeven meer het is versnipperd namelijk.

Nog even langs Millennium Park en dan naar de beroemde pier in Lake Michigan. Het weer zit gelukkig mee, al is het wel koud af en toe. Morgen vertrekken we al richting het andere hotel bij het vliegveld om opgehaald te worden door de bus naar Middleburry. Dus hebben we de ochtend nog om nog wat van de stad te zien.

Reacties

Alain A couple of years ago

Hoeveel graden Celsius is het nu in Chicago 🤔

Vanaf zaterdag zitten wij in El gauna , ben niet zo'n winterfan. 😁
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!